Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kakva priča

Upoznali se na Tinderu, šalili da će biciklirati svijetom, a nisu ni sanjali što će se dogoditi

Par
Foto: Getty Images
29.07.2019.
u 19:09

Da su ozbiljni vezano za putovanje shvatili su već na drugom spoju iako je Helen već u prvoj poruci, prije nego se i predstavila, komunikaciju započela pitanjem: I onda, kada krećemo? Mike je odgovorio: U utorak!

Da život piše zaista zanimljive ljubavne priče pokazao je i primjer para koji se upoznao na poznatoj aplikaciji za online upoznavanje - Tinderu. 

U prvoj poruci koju su izmijenili na Tinderu u sijećnju 2016., nakon što su oboje kliknuli "sviđa mi se" na profile jedno drugog, u šali su predložili da odu na put oko svijeta biciklirajući. Nije to ništa novo ni neobično niti Helen niti Mike-u jer su oboje strastveni ljubitelji bicikliranja koji su već odradili neke dulje ture na dva kotača.

Koju će im životnu priču donijeti ta šala, nisu ni sanjali, no svakako su odlučili pretvoriti je u životni pothvat. Tako su Mike Langridge (32) i Helen Clarkson (30) iz Glasgowa, odlučili početi štedjeti za njihovo putovanje.

Kako su izračunali, bit će im potrebno oko £27,000  za njihovo 18-mjesečno putovanje kroz četiri kontinenta, Europu, Aziju, Australiju i Sjevernu Ameriku su imali u planu.

Štedjeli su ukupno godinu i četiri mjeseca. Odrekli su se gotovo svih luksuza, nisu izlazili na pića, čak su se i preselili u jedan stan i živjeli zajedno nakon pet mjeseci od prve izmijenjene poruke kako bi maksimalno uštedjeli i zaradili potreban novac. Nitko od njih dvoje nije bio zadovoljan na svom radnom mjestu te im ova odluka da krenu zajedno na put nije teško pala. 

Helen je Mike privukao profilnom fotografijom na Tinderu iz Yosemite-a, kalifornijskog nacionalnog parka. I upravo tu se par i odlučio vjenčati u travnju 2018., na pola planiranog puta. Na vjenčanju su bili prisutni njihovo dvoje prijatelja iz domovine te roditelji. 

Da su ozbiljni vezano za putovanje shvatili su već na drugom spoju iako je Helen već u prvoj poruci, prije nego se i predstavila, komunikaciju započela pitanjem: I onda, kada krećemo? Mike je odgovorio: U utorak!

I zaista, par je na put krenuo u utorak nakon što su uštedjeli dovoljno novaca. Spavali su u kampovima, tek rijetko u hotelu kada zaista nisu imali gdje. I imali su svu slobodu, koju su zaista obožavali. Ipak, Mike je upozorio kako to nije nimalo jednostavno putovanje ako kao par niste u stanju izdržazi sve nedaće i imati zaista veliko razumijevanje jedno za drugo.

U jednom trenutku, Mike se srušio uslijed hipotermije te je užasnuta Helen, spustila svoj bicikl, zaustavila vozilo na cesti kako bi pozvali pomoć. Mike je liječen u bolnici dok se nije osjetio bolje, a zatim je par nastavio putovanje. No, zbog Brexita, njihovo se putovanje završilo ranije nego su planirali te su se vratili u domovinu bez da bicikliraju Novim Zelandom, kako su planirali. 

Odlučili su ne dopustiti da to bude kraj njihovim avanturama pa će par ponovno na put. Dotada, teško se privikavaju na život u stanu, priznali su i pišu knjigu o svojim avanturama. 

Pogledajte i video Letačka posada HRZ-a prevezla planinarsko sklonište na najviši hrvatski vrh

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije