Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije idealno...

Unatoč umoru, vikendom i nije baš najbolje dugo spavati

posao
Vl foto
13.09.2012.
u 12:34

– Mit je da nedostatak sna tijekom tjedna treba nadoknaditi vikendom – smatra voditelj istraživanja Gregory Carter

 

Ako ponedjeljkom ujutro na poslu ne želite posrtati od umora, vikendima nemojte dugo spavati, poručuju znanstvenici Medicinskog centra sa sveučilišta u Teksasu.

Razlog ovom, za mnoge ne baš idealnom savjetu je remećenje unutarnjeg biološkog sata. No petak i subota navečer idealna su prilika za druženje, pa mnogi ostaju dulje budni s idejom da će tih nekoliko sati manje sna nadoknaditi u nedjelju ujutro. No samo sat vremena duljeg spavanja u nedjelju prouzročit će da uvečer teže zaspite pa će se u ponedjeljak biti izuzetno teško ustati iz kreveta i krenuti na posao.

Dodatni su faktori koji otežavaju san i alkohol te provjeravanje elektroničke pošte baš prije odlaska u krevet, što pridonosi izuzetnom umoru u ponedjeljak ujutro.

– Mit je da manjak sna tijekom tjedna treba nadoknaditi vikendom – smatra voditelj istraživanja Gregory Carter, a prenosi Daily Mail te dodaje da se spavanje može nadoknaditi jedino redovitim osmosatnim spavanjem. Ako smo umorni, na počinak je bolje otići ranije nego dulje spavati.

 

 

 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije