Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DALA OTKAZ

Učiteljica postala hit na internetu: Dosta mi je neodgojene djece i njihovih roditelja

Učionica Julie Marburger
Foto: Facebook
1/9
09.04.2018.
u 12:43

Nakon njene objave i mnoštva komentara, objavila je i kako joj se u inboks javilo mnogo učitelja i učiteljica iz drugih škola i država koji su se požalili na slične probleme. Mnogi od njih promijenit će struku, navodi.

Biti učitelj mnogima je posao iz snova. Tako je mislila i jedna učiteljica iz Teksasa kada se odlučila na ovaj poziv. No Julie Marburger danas više nema taj stav.

Ponašanje djece u školi u kojoj predaje za nju je postalo nedopustivo, a za sve je okrivila roditelje. I odlučila je prekinuti šutnju i javno na društvenim mrežama progovoriti o tome kakva su djeca koja sjede u njenom, šestom razredu. Njena javna poruka brzo je postala viralni hit, a učiteljica se uz tu objavu i oprostila sa svojim radnim mjestom. 

"Bila sam odlučila da ću na svojem radnom mjestu ostati do kraja školske godine, no zbog današnjeg događaja mislim da više neću izdržati toliko. Roditelji te djece nemaju nimalo poštovanja, a djeca još manje. Administracija se trudi udovoljiti roditeljima i podupirati njihovu stranu."

Dva dana prije nego što joj je "puknuo film" fotografirala je učionicu kako bi se vidio nered koji učenici ostavljaju za sobom. Uz to, tvrdi, dio te uništene imovine ona je kupila svojim novcem jer joj škola nije dala budžet. Kap koja je prelila čašu jest situacija od prije dva tjedna kada ju je verbalno napala majka jednog učenika i to u njegovu prisustvu. Majka učenika nije smatrala da učiteljica njezina sina može prozivati za nedopušteno ponašanje, ogorčena je Julie. 

 

 

 

Upozorila je kako roditelji moraju prestati dopuštati djeci svakakvo ponašanje jer će se to proširiti u društvu poput požara, a to od djece neće učiniti sretne i zadovoljne odrasle ljude. Tvrdi kako je oduvijek sanjala da bude učiteljica, da ima svoj razred kojem će pokloniti znanje i ljubav, uvesti ih u svijet odraslih, a sada je svjesna koliko su učitelji u njenoj zemlji zlostavljani. 

Nakon njene objave i mnoštva komentara, objavila je i kako joj se u inboks javilo mnogo učitelja i učiteljica iz drugih škola i država koji su se požalili na slične probleme. Mnogi od njih promijenit će struku, navodi.

"Ako se nešto ne promijeni, uskoro neće biti učitelja u našoj zemlji." 

Komentara 15

LU
lukadragan
14:32 09.04.2018.

Nažalost, ali učiteljica je 100% u pravu i bit će sve gore i gore.

AU
austrougarskigeneral
17:34 09.04.2018.

nije joj lako biti učiteljica kad ima svakakve djece

IM
Immanuell
14:39 09.04.2018.

Vjerujem da bi i kod nas učitelji mogli štošta napisati o ovoj temi, iako realno situacija kod njih i kod nas u učionicama je neusporediva. Kod nas djeca i roditelji još uvijek imaju neki kodeks ponašanja, tamo je to davno izumrlo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije