Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAŽE KUHARICA

U fritezi na vrući zrak možete pripremiti svašta, no ove tri namirnice radije izbjegavajte

Tik Tok
28.09.2022.
u 07:00

Kao prvu namirnicu navela je sir, te savjetovala da recepte s puno sira izbjegavate raditi u fritezi

Potaknuti visokim troškovima, mnoga su se kućanstva okrenula korištenju kuhinjskih uređaja koji štede energiju. Jedan takav uređaj je friteza na vrući zrak, s kojom možete napraviti gotovo sva jela koja možete pripremiti i u pećnici, a zdravija je. Međutim, ne kuha se sva hrana dobro u ovom uređaju, kako tvrdi jedna kuharica na Tik Toku. Podijelila je tri namirnice koje je bolje izbjegavati pržiti u fritezi, piše Express.

Tajna za savršenu pizzu nije u sastojcima već u jednom triku u pripremi:

1/5

Kao prvu namirnicu navela je sir, te savjetovala da recepte s puno sira izbjegavate raditi u fritezi. Objasnila je da je to loša ideja zato što će se sir otopiti prije nego što se druga hrana skuha i tako stvoriti ogroman, gnjecavi nered. Predložila je da sir dodate dvije minute prije nego što je ostatak obroka gotov.

Druga namirnica koju je navela kao onu koju treba izbjegavati je - riža. Objasnila je da se ona na taj način ne može kuhati ravnomjerno, te da ju je bolje kuhati tradicionalno.

Na kraju je rekla da izbjegavate i kuhanje kolača i krafni u fritezi i to pogotovo zbog jednog sastojka koji se nalazi u njima. Naime, kuharica tvrdi da je kiselo vrhnje u gustom tijestu od šećera i brašna potpuni promašaj u fritezi, te da to tamo uopće ne pokušavate raditi.

 

@theboardhousewifepdx Just don’t, #airfryer #airfryermaster #airfryerrecipes #airfryertiktok #airfryerrecipe #airfryerhacks #airfryerhacks101 #airfryerhacksandtricks #airfryeradventures #airfryerqueen ♬ ily (i love you baby) - Surf Mesa

Stručnjaci iz House Keeepinga, objasnili su i da je friteza na vrući zrak slična pećnici u smislu da peče hranu, ali se razlikuje po tome što su grijaći elementi smješteni samo na vrhu uz veliki, snažni ventilator. Vrući zrak cirkulira prema dolje i oko hrane smještene u košaru za fritezu, a ta brza cirkulacija čini hranu hrskavom, baš poput dubokog prženja u pećnici. 

Cijelo vrijeme pogrešno ribate sir: Ovaj trik olakšat će cijeli posao!  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije