Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOBODNA ZONA

U časopisu Brigitte umjesto manekenki samo stvarne žene

 Brigitte
07.03.2010.
u 17:00

Lebert je istaknuo kako je težina prosječnog modela 23 posto manja od težine prosječne žene, zbog čega je prisiljen dati izjavu kako je cijela modna industrija anoreksična.

Ako je vjerovati onome što čitamo modna je industrija na udaru 'stvarnih tijela'. Naime njemački se časopis Brigitte odlučio na hrabri pothvat korištenja stvarnih žena za svoje modele. Oni koji stoje iza projekta nazivaju to svanućem nove ere u kojoj će nestati blijede premršave proFesionalne manekenke. Od sada nadalje, tvrde oni, samo pravi ljudi.

Iako ga mnogi drugi urednici doživljavaju turobnim časopisom za kućanice,  riječ je o najprodavanijem ženskom časopisu u Njemačkoj čime je njegov utjecaj neporeciv. Ipak do sada se nikada nije našao u središtu neke afere, sve dok potkraj prošle godine Andreas Lebert glavni urednik nije izjavio kako ga zabrinjava broj pretjerano pothranjenih žena koje rade u modnoj industriji.

-  Godinama smo morali koristiti Photoshop kako bi dodali kile tim djevojkama, posebno na bedrima i dekolteu. – objasnio je Lebert dodavši kako je cijela ta situacija izopačena te da ne razumije kakve veze ima s njihovim stvarnim čitateljima.

Lebert je istaknuo kako je težina prosječnog modela 23 posto manja od težine prosječne žene, zbog čega je prisiljen dati dramatičnu izjavu kako je cijela modna industrija anoreksična. Njegovo je riješenje 'slobodna zona', odnosno s prvim brojem ove godine umjesto modela, za odjeću i šminku koristio je 'prave ljude' i to po mogućnosti čitatelje Brigitte koje su pozvali da se prijave na natječaj.

Na ovaj radikalan plan i novinari diljem svijeta brzo su reagirali, prozvavši odluku 'hrabrom', no u okvirima modne industrije Leberta su prozvali oportunistom bez ukusa. Karl Lagerfeld je bio među prvima koji su odluku urednika Brigitte popratili omalovažavanjem i prijezirom. Slavni je dizajner ustvrdio kako su urednike časopisa Brigitte oteli vlastiti čitatelji.

- Debele kućanice koje vrijeme provode ispred televizora i tvrde kako su mršavi modeli ružni su oteli urednike. – izjavio je Lagerfeld.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije