Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
biorezonanca

U Beogradu to rade samo liječnici, kod nas tko stigne

09.10.2017.
u 18:10

Što je biorezonanca, objašnjava molekularna biologinja koja se time bavi nakon posla embriologa na umjetnoj oplodnji

Alergije, astme, dermatitisi, kako u odrasloj, tako i u dječjoj dobi, postale su danas svakodnevne i uobičajene dijagnoze na koje se više ni ne gleda kao na bolest. Upravo zbog toga ne iznenađuje kako se mnogi okreću nekim novim pristupima i rješenjima.

Motiv kći astmatičarka

U toj kategoriji pozicionirala se te i u nas sve učestalije koristi biorezonanca – bezbolna i neinvazivna metoda dijagnostike i liječenja čija je osnova otkrivanje, uspoređivanje i vraćanje elektromagnetskih signala organizma na normalne fiziološke frekvencije.

Naime, zdrave i nezdrave frekvencije utvrdio je 70-ih godina prošlog stoljeća njemački liječnik Franz Morell koji stoji i iza kreiranja uređaja Bicom kojim se utvrđuju patološke frekvencije i elektromagnetski disbalansi pojedinih organa. Tako je nastala biomagnetska rezonanca radi koje su mnogi “do jučer” odlazili u slovenske centre.

– Razumijem skepsu i strah ljudi budući da ne postoji nikakva legislativa i svatko tko se sjeti, može kupiti aparat i početi raditi biorezonancu, što nije dobro. Naprimjer, u Beogradu. na neurologiji Vojno-medicinske akademije imaju biorezonancu, u Srbiji se biorezonancom mogu baviti isključivo liječnici kao metodom podrške liječenja ljudi. U Sloveniji je priznata kao komplementarna medicina, tako da je i sistem edukacije, pristupa, protokola i cijena na taj način kontroliran i standardiziran. Danas imaju više od 70 centara za biorezonancu, a edukaciju drže liječnici, stomatolozi... – opisuje mag. Sanda Koprivc Varga, molekularna biologinja koja je karijeru embriologa u poznatoj privatnoj poliklinici za umjetnu oplodnju zamijenila biorezonancom.

Motiv za takav zaokret bio je vrlo osoban, potaknuta je bezuspješnim liječenjem kćeri koja je od treće godine astmatičar i alergičar. Kako će reći ova magistra, djetinjstvo su proveli u bolnici na Srebrnjaku i tragajući za nekim drugim rješenjem. Tada ih je kontakt s prijateljicom u Milanu, gdje je i završila studij, odveo prvi put na dijagnostiku biorezonancom koju je potom, kaže, počela istraživati.

– Rekla sam si tada ako ništa drugo, ja ću se time baviti i naučiti za zdravlje najbližih. Malo po malo to me je sve više zaokupljalo i svojevremeno mi je bio san spojiti biorezonancu i reprodukcijsko zdravlje. To nije nešto što će zamijeniti medicinu, nego pomaže sagledati čovjeka u cjelini, pomaže pronaći rješenje sa što manje posljedica za ljudsko zdravlje – napominje Koprivc Varga koja u svojoj zagrebačkoj ordinaciji ima pacijente svih dobnih skupina i s različitim tegobama. Alergije i neurodermitisi su najčešći razlog dolaska djece, a hormonski disbalansi svih vrsta, genitalno-urinarne infekcije, gastrointestinalni problemi i kožne bolesti odraslih. Preventiva je također jedna od ključnih stvari kojoj se pridaje velika pažnja, naglasit će Koprivc Varga..

Frekvencijski disbalans

Dijagnostika u praksi izgleda tako da određenim gibanjem tenzora na pojedine podražaje koje određujemo biranjem specifičnih programa sadržanih unutar samog aparata, očitavaju rezultati ovisno o tome provjerava li se funkcionalno stanje organa, jesu li to gljivice, bakterije, virusi ili pak pojedine namirnice te tako upućuje gdje je konkretno došlo do frekvencijskog disbalansa i koji su mu uzročnici.

Naime, kako će nam pojasniti, titranje frekvencija stanica iznimno je nisko tako da ih ne osjećamo niti čujemo, a registrira ih uređaj. Tenzor može “pomahnitati” na konkretne gljivice, parazite, bakterije, viruse, različita kemijska opterećenja organizma poput kemikalija, lijekova, zračenja, stanje vitamina i minerala, namirnice itd. I tako zapravo poručiti da se u organizmu nalazi neki patogen, što olakšava, ubrzava i pojednostavljuje dijagnosticiranje problema.

Upravo je, što se tiče hrane, odavno prihvaćena mogućnost netolerancije na pojedine namirnice te su na tržištu dostupne različite metode otkrivanja što organizmu ne odgovara. Ova metoda čini i takav test uz odmah dostupne rezultate, a na kraju se složi cjelokupna slika. Pacijent sam odlučuje hoće li se uputiti na provjeru utvrđenih stanja kod svojeg liječnika, napraviti krvnu sliku, hormonalni status... ovisno o rezultatu dobivenom biorezonantnom metodom. Ista metoda ima i mogućnost terapije te se, kako kaže mag. Koprivc Varga, može kombinirati paralelno s uobičajenom konvencionalnom metodom liječenja nekog stanja i bolesti.

Komentara 4

DO
dopizdilomi
19:08 09.10.2017.

Odoh i ja kupiti jedan uređaj, možda dobijem nekakav EU poticaj za otvaranje radnih mjesta.

BL
bellator luminis
08:23 10.10.2017.

hm

NV
NV
18:37 09.10.2017.

Izmedju srbije i slovenije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije