Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
e, da...

Jeste li tvrdoglavi? Žalit ćete ako niste

Tvrdoglavost
Thinkstock
12.12.2017.
u 12:35

Imati pozitivan stav, ne odustajati i imati zanimanja i hobije u životu svakako idu na ruku uz tvrdoglavost za doživjeti stotu, pokazalo je istraživanje provedeno na Sveučilištima u Rimu i San Diegu.

Tvrdoglavost obično nije baš najpoželjnija osobina, no prema rezultatima istraživanja, čini se kako je upravo ona jedan od uzroka dugotrajnog života.

Imati pozitivan stav, ne odustajati i imati zanimanja i hobije u životu svakako idu na ruku uz tvrdoglavost za doživjeti stotu, pokazalo je istraživanje provedeno na Sveučilištima u Rimu i San Diegu.  

Među zaključcima se navodi kako su i ljubav u obitelji i snažna religijska uvjerenja dobrodošli "preduvjeti" za dug život i mentalno zdravlje.

U istraživanju je sudjelovalo 29 osoba u dobi od 91 do 101 godine, a koji su imali najlošije fizičko zdravlje u odosu na njihove mlađe članove obitelji u dobi od 51 do 75. godine života. Ipak, pokazalo se kako su psihički upravo oni najstariji iz devet sela s područja južne Italije, u puno boljem stanju od mlađih članova obitelji. 

Voditeljica istraživanja Anna Scelzo izjavila je kako til ljudi i dalje obavljaju poslove na zemlji i imaju svoju svrhu i ciljeve u životu. Ne predaju se olako, tvrdoglavi su i imaju svojevrsnu kontrolu nad svojim životom. Tijekom života nisu se zamarali mišljenjima drugih i prilagođavaju se na životne promjene.

Pogledajte i galeriju 10 namirnica koje niti nutricionisti ne bi konzumirali

Tvrdoglavost
1/11

Komentara 2

Avatar pittbull
pittbull
14:18 12.12.2017.

Nekad sam bio tvrdoglav ali me sad ne mogu uvjeriti da sam jos uvjek.. 😁 ✌

CE
centirion
15:35 12.12.2017.

Ja uopće ne želim doživjeti stotu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije