Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Tvornica talijanskog sladoleda u centru Zagreba

Pri suncu by Nina Šarić
10.05.2021.
u 11:57

Otprije nekoliko tjedana u centru Zagreba otvorena je prava mala tvornica sladoleda – i to onog talijanskog, izvornog imena gelato artigianale. Iza ovog ukusnog projekta stoji mlada pastry chef-ica, kako se danas popularno nazivaju umjetnici o'slastica, Nina Šarić.

„Gelato artigianale je naziv za tradicionalni talijanski sladoled čija se baza radi ručno, za razliku od većine slastičarnica koje nabavljaju gotovu bazu u koju samo umiješaju različite okuse“, poučava nas Nina. Upravo zato sladoledi koji izlaze iz ove tvornice su punog okusa, s dugim after-tasteom i bez previše dodanog šećera.

„Pri suncu by Nina Šarić“ stvaraju sladolede klasičnih okusa, ali uvijek uz dozu šarmantnog twista. Tako, primjerice, sladoled od bijele čokolade sadrži i rižine kekse koji mu podiže teksturu ne mijenjajući izvorni okus čokolade. Danas, osim više vrsta čokolade, u ponudi su i pistaccio, jagoda, vanilija, malina..

„Sladoled obožavam od djetinjstva, ali kod nas su svi isti, bezlični i prepuni šećera“, objašnjava nam Nina Šarić kako je uopće ušla u svijet slastičarstva. „Htjela sam 'skuhati' sladoled za sebe, a nakon malog istraživanja i puno pokušaja sam shvatila da to i nije baš tako lako.“

U međuvremenu je slastičarstvo postalo Ninina ljubav pa je prošla i talijansku i francusku školu slastičarstva, a potom se na Italian Culinary Institute-u specijalizirala upravo za sladolede. I tu je izučavala ne recepture, već pripremu i način razmišljanja o sladoledu, tako da njene kupce uskoro očekuju zanimljivi okusi bazirani na autohtonim hrvatskim namirnicama.

Prva tvornica talijanskog sladoleda u Zagrebu je smještena na Savici, tek nekoliko tramvajskih postaja od samog centra Zagreba. Trenutno se sladoledi „Pri suncu by Nina Šarić“ mogu isprobati i u trgovačkom centru Westgate Shopping City, gdje je smještena pop-up gelateria ovog brenda, a ovog ljeta bi trebali biti dostupni i na više lokacija na obali.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije