Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pametno ulaganje

Trošite novac na ove stvari i bit ćete puno sretniji

novac
Foto: Thinkstock
01.08.2017.
u 13:18

Idući put kad posegnete za novom torbicom ili cipelama, radije taj novac ostavite sa strane i platite nekoga da vam izglača hrpu rublja koja vas kod kuće čeka

Novac ne može kupiti sreću, no svima je jasno da novcem možete kupiti i platiti stvari zbog kojih ćete biti puno sretniji.

Oni koji imaju puno novca ne razmišljaju o tome gdje ga i na što troše, no oni koji se s novcem ne razbacuju, možda bi trebali razmisliti na što ga točno troše.

Ako i nemate previše novca, a opet ga imate dovoljno za vaše potrebe, potrošite ga onda i pametno.

Novo istraživanje otkrilo je kako su osobe koje plaćaju drugima za čišćenje kuće, glačanje rublja, košnju trave i sl. puno sretnije od onih koje to rade same.

Istraživanjem objavljenom u časopisu Proceedings of the National Academy of Sciences tvrdi se kako su takve osobe puno sretnije jer dosadne kućanske poslove koji mnoge živciraju radi netko drugi umjesto njih. 

– Takve osobe onda imaju puno više vremena za sebe i svoju obitelj zbog čega su odmah i sretnije – stoji u istraživanju. 

Stoga idući put kad posegnete za novom torbicom ili cipelama, razmislite o tome da tim novcem bolje platite nekoga tko će vam izglačati hrpu rublja koja vas čeka, a vi umjesto toga odite u šetnju s djecom ili na kavu s prijateljicama. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije