Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve redom neovisni psi

Trenerica pasa otkrila koje tri vrste nikada ne bi imala za ljubimce: 'Ne slušaju nikoga!'

haski
Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
16.05.2023.
u 15:30

Mala pasmina iz Japana Shiba inu spada među one koje trenerica nikada ne bi imala kao ljubimce, a uz nju je na listi i haski.

I dok je mnogima pravi izazov izabrati vrstu koja će odgovarati njihovim navikama i stilu života, profesionalna trenerica pasa iz točno zna koje pse bi, a koje nikada ne bi držala kao kućne ljubimce. A iako često na svom TikToku prenosi svoja pozitivna iskustva, ovaj se put trenerica osvrnula na negativno i objasnila koje tri pasmine sama nikada ne bi htjela imati, jer su 'pretvrdoglave'. Prvi na njenom popisu su Sibirski haski i njegov krupniji rođak, Aljaški malamut.

1. Aljaški malamut i Sibirski haski: "Oba su apsolutno ne...", kaže ona, a razlog je taj što su vrlo tvrdoglavi i neovisni. Inače, i Aljaški malamut i Sibirski haski uzgojeni su za vuču saonica i dijele mnoge slične karakteristike, no ujedno su i prilično različiti. Oboje su nordijske, radne pasmine koje dobro podnose ekstremno niske temperature i dobro rade u čoporu, no dok je malamut vukao teret na dulje staze, haski je kroz povijest bio bolji kao 'sprinter'. Najočitija je ipak razlika u veličini između ove dvije vrste pa haskiji mogu narasti od 51 do 60 centimetara i težiti 27 kilograma, dok malamut doseže visinu od 64 centimetara i težak je čak 38 kilograma.

@toppawk9s #greenscreen dog breeds I’d never get being a professional dog trainer #dogtrainer #dogtraining #dogbreeds #nourisheveryyou #WorldPrincessWeek #ReTokforNature #AEJeansSoundOn #fyp #foryoupage #foryou #dogsoftiktok ♬ original sound - Top Paw K9 Academy

2. Anadolski i Kangalski ovčar: Sljedeći su se na popisu stručnjakinje za pse našli veliki psi čuvari stoke, Anadolski i Kangalski ovčari. "Volim ove pse, mislim da su super i nevjerojatni, izvrsni u onome za što su uzgojeni, ali osobno nikad ne bih imala jednog za kućnog ljubimca, osim naravno ako bih imala stoku", kaže trenerica u svom TikTok videu, a razlog je dodaje, također njihova svojeglavost i neovisnost.

3. Shiba Inu: Mala pasmina iz Japana kojoj je potrebna velika fizička, ali i mentalna stimulacija. "Nikada ne bih držala Shiba Inu, iako su vrlo slatki i lijepi psi. jako su tvrdoglavi i iznimno neovisni", kaže ona. "Kažeš im da sjednu, legnu ili dođu, a oni kao da te u sebi šalju k Vragu…", objasnila je u videu koji je sa 2.7 milijuna pregleda postao viralan, a mnogi su vlasnici spomenutih ljubimaca brzo iznijeli svoja mišljenje.

"Rekao sam svom Haskiju da će vjerojatno biti na ovoj listi; i eto, čak je i prvi", piše jedan korisnik."Obožavam svog Anadolskog ovčara no često je znao pobjeći i na par dana, te se vratiti kad bi pregladnio", podijelio je drugi. "Imam malamuta koji je kao mačka od 40 kilograma; imao je buntovničku prošlost, no sada je malo omekšao i kao veliki lijeni medvjed je", ispričao je vlasnik.

Psi se drugačije ponašaju prema ljubaznim i bezobraznim ljudima

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Vukomerec
Vukomerec
23:54 16.05.2023.

Nijedna od tih pasmina nije europska niti zapadna.

Avatar Cro_Puppy
Cro_Puppy
07:40 17.05.2023.

Subsaharska jurišna chihuahua i polarni koker španijel su najposlušnije pasmine.

TB
taras.buljba
06:10 17.05.2023.

Malamut pas koji hoce svoj nacin zivota ali kad se zblizi sa onim tko ga razumije sa njim ce podjeliti sve sto mu je priroda dala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije