Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripazite na ovo

Terapeutkinja podijelila veliku pogrešku koju mnogi parovi rade: "Ona uništava vašu vezu"

Pixabay
23.03.2023.
u 09:30

Ova greška u odnosu može dovesti do prekida veze.

Sinead Smyth iz Alamede, u Kaliforniji, već 23 godine radi kao bračna i obiteljska terapeutkinja i tvrdi da se većina njezinih parova bore s istim stvarima. Ona kaže da mnogi njihovi problemi proizlaze iz onoga što viču tijekom svađa, kada im je glavni interes da se brane, a ne da razumiju partnerovo gledište prenosi Mirror.

Vaš horoskopski znak otkriva kakvi ste u vezama:

1/12

Sinead, certificirana terapeutkinja Gottman Instituta, dodaje: „Nemojte ispaljivati ​​riječi kad ste u sukobu. Napravite pauzu, čak i ako je to samo nekoliko sekundi, i donesite odluku trebate li to reći ili ne i kako ćete to reći“. Ona, također, potiče parove da preispitaju svoje riječi ako ih govore samo kako bi povrijedili svog partnera. Rekla je da je važno zapamtiti da će u vezama uvijek biti nesuglasica, ali to ne znači da ih ne možete riješiti bez povisivanja glasa i razmišljanja o svojim riječima.

Kada govori o održavanju zdrave veze, kaže da je najbolji trik koji koristi s vlastitim mužem - politika "okretanja prema". To znači naginjati se ili se u potpunosti uključiti u razgovor kada vaš partner pokaže potrebu za povezivanjem, pružajući mu pažnju koja mu je potrebna u tom trenutku. Tvrdi da to omogućuje partnerima da se zbliže dok uče kako komunicirati jedno s drugim na dubljoj razini.

Ali, to nije jedini savjet koji ima, jer želi podsjetiti parove da ne podcjenjuju snagu malih djela dobrote. Dodala je: „Radite male stvari, koje vas uveseljavaju, jedno za drugo“. Sinead bi to spojila s tjednim izlascima, bez obzira na to koliko ste dugo bili zajedno, jer vjeruje da to partnerima pruža priliku da se ponovno povežu nakon obavljanja obaveza svakodnevnog života.

Zaključuje: „Ne govorimo o djeci ili logistici na našim izlascima. Postavljamo velika pitanja poput 'Gdje se vidiš za pet godina?' Trudimo se razgovarati o nama kao o osoba, a ne samo o zadacima i poslovima koji nas čekaju doma“.

Bračni par psihologa: "Ako želite da vam veza uspije, svaki dan radite ove tri stvari"

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije