Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODNE REVIJE

Talijanski dizajneri odlučili raskoš zamijeniti skromnošću

19.01.2009.
u 16:55

Teška ekonomska kriza navela je vodeće talijanske dizajnere odjeće da novije kolekcije budu naočigled skromnije nego prethodnih godina. Čak su i modeli na nedavnoj milanskoj pisti bili prosječne građe, za razliku od dosadašnjih «celebrity» manekena. Bio je i osjetan manjak partyja te VIP uzvanika. Najveća zvijezda sjala je u redovima Giorgia Armanija - bio je to David Beckham, koji trenutačno igra za nogometni klub Milan dok mu u Americi traju pripreme glavnog kluba (Los Angeles Galaxy) za nadolazeću sezonu.

Stefano Gabbana, govoreći tijekom skraćenog tjedna mode, izjavio je da su vremena teška, i da se treba okrenuti radu i pozitivnim mislima. Njegova dizajnerska kuća tako je ponudila tek skromnije trodijelne kombinacije uz dodatak kape «coppola». Jedini skuplji dio bila je torba od krokodilske kože. Ostatak kolekcije činili su poslovni kaputi od tvida i svileno donje rublje.

Bottega Veneta je, predstavljajući svoju šarmantno neurednu kolekciju, izjavio da je "vrijeme jako čudno, te da treba jako dobro razmišljati što kupci žele i traže u salonima".

Miuccia Prada odlučila je pak posegnuti za minimalizmom pa joj kolekcija nema čak niti gumbe, a prednost je na funkcionalnosti, poput goleme torbe koja se može koristiti kao kovčeg. Ipak, možda je najveći autoironijski zamah prema skromnosti visoke mode napravio Cristopher Bailey za Burberry, u čijoj kolekciji najviše do izražaja dolaze kape Olivera Twista, siromašnog junaka Dickensonova romana.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije