Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GURU U Zagreb sletio Maharishi Swami Dev Murti (105), najveći indijski duhovni učitelj

Swami će podučavati vještine joge iz špilje

swami-txt.jpg
Snimio Anto Magzan
27.05.2008.
u 19:49

Nestrpljivo se u zagrebačkoj zračnoj luci čekao zrakoplov Turkish Airlinesa kojim je jučer u Zagreb sletio i 105-godišnji Maharishi Swami Dev Murti, posljednji veliki rishi (indijski duhovni učitelj i znanstvenik). Sporim hodom, oslonjen na štap, uz pratnju svoga učenika, himalajski majstor joge odjeven u narančasti sanjas (odora koja govori da se osoba odrekla “blagodati” svjetovnog života) bio je poprilično umoran.

Jogi iz špilje
– Krenuo je s Himalaje, preko Delhija i Turske da bi stigao u Zagreb. Golem je to napor za čovjeka koji je prevalio sto godina – kazao je Drago Plečko, znanstvenik koji je uz Jadranka Mikleca, dugogodišnjeg učitelja joge i Swamijeva prijatelja, bio zadužen za doček.
Swami, koji je jogu u špiljama Himalaje počeo vježbati sa samo tri godine, uvjerili smo se, nije naviknut na fotoaparate i medije. U Hrvatskoj će održati predavanja i pokazati vježbe izvorne himalajske joge...

– Čovjek je danas rob loših navika koje ga vode katastrofi. Sjetimo se samo dvaju svjetskih ratova i njihovih žrtava. Zbog toga treći svjetski rat nikome neće dati šansu da preživi – rekao je jogi nakon što je uzeo zraka na klupici kraj zračne luke.

Vratimo se prirodi
Zagovara povratak prirodi, obiteljski život, vegetarijanstvo i vježbanje joge. Za zdravo tijelo i duh, kaže, dovoljne su četiri minute vježbe na dan. Swami će gostovati i na Filozofskom fakultetu 7. lipnja na 7. kongresu susreta klasične i nekonvencionalne medicine.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije