Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
organizirano ili spontano

Svoj dan pomno unaprijed isplanirate? Možda nakon ovoga više nećete

Posao i rad u uredu. Radnici
Foto: Thinkstock
1/5
14.03.2016.
u 07:29

Znanstvenici sa Sveučilišta u Saint Louisu, u svom su istraživanju, utvrdili da planiranje slobodnog vremena utječe na emocije.

Pomno planiranje dnevnih aktivnosti kvari raspoloženje i ne dopušta uživanje u dokolici, tvrde znanstvenici Sveučilišta u Saint Louisu.

Oni su u svom istraživanju utvrdili da planiranje slobodnog vremena utječe na emocije.

Ljudi koji sastavljaju popise dnevnih aktivnosti ispočetka smatraju kako im to pomaže da sve stignu, a zapravo te svoje planove ostvaruju bez entuzijazma i gube interes za njihovo ispunjenje.

"Puno gubite kada planirate slobodno vrijeme", kaže jedna od autorica istraživanja Celine Malcon.

Objašnjava da osobe koje se podvrgavaju striktnom izvršavanju planiranog, pretvaraju slobodno vrijeme u radno i zato im je teško ostvariti te planove.

>>6 trikova za zdravi život s manje truda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije