Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Narančina kora

Sve što ste mislili da znate o celulitu pogrešno je!

celulit
Foto: Thinkstock
16.01.2014.
u 18:32

Neki od tretmana koji se reklamiraju kao obećavajuće rješenje za uklanjanje celulita mogu biti vrlo bolni, opasni i neugodni, a neće vam pružiti željene rezultate

Celulit "napada" žene najčešće na predjelu stražnjice, bokova, bedara...Ususret toplijim mjesecima žene traže svakojake načine da ga se riješe i da pokažu u kupaćem kostimu zategnutu, zdravu kožu. No, ono što su nas godinama uvjeravali o celulitu i načinu na koji ga se možemo "jednostavno" riješiti, pada u vodu. Portal JustForMe objavljuje "zablude" kojima su povjerovale žene diljem svijeta.

1. Celulit se ne može ukloniti kremama

Koliko god zvučalo privlačno da se "narančine kore" možemo riješiti nekim pilingom ili kremom, to je, po svemu sudeći, nemoguće. Nije stvar ni u tome što upotrebljavamo jeftiniju kremu. Ni ona najskuplja neće riješiti ovaj problem, navodi se na portalu. Celulit nije problem kože pa ga na taj način ne možemo tretirati ako ga se želimo riješiti. Kreme za kožu neće riješiti problem koji se nalazi ispod kože.

2. Mnogi "obećavajući" tretmani" riješit će vas samo iznosa na računu

Neki od tretmana koji se reklamiraju kao obećavajuće rješenje za uklanjanje celulita mogu biti vrlo bolni, opasni i neugodni, a neće vam pružiti željene rezultate, navodi se. Mnogi spa i slični tretmani za uklanjanje celulita pokazali su se neučinkovitima.

3. Celulit nije "stvar genetike" i može nestati iz tijela

Da, možemo vidjeti majku i kćer koje obje imaju narančinu koru, ali to ne znači da je razlog u genetici. Jednostavno nijedna nije pronašla uspješan način da zategne kožu i učvrsti mišiće, piše na portalu.

4. Možete se riješiti celulita zauvijek

Koliko god izgledao "tvrdokoran", celulita se možete riješiti, bez obzira na to koliko godina imate. S obzirom na to da se radi o strukturnom problemu, potrebno je na njega djelovati ciljanim vježbama.

5. Jedino vježbe djeluju na celulit

Vježbe za borbu protiv celulita vrlo su jednostavne, samo je problem što većina fitness trenera ne zna za njih pa je potrebno potražiti one koji znaju kako ukloniti celulit i vježbe usmjeriti na ciljana područja. One imaju svrhu učvrstiti, oblikovati i poboljšati tonus mišića kako bi se oni "izgurali" prema van. Vježbanjem će se masno tkivo topiti kao gorivo za mišiće. 

>>Rublje s kofeinom ne uklanja celulit

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije