Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
djeca u prometu

Svaki će prvašić dobiti reflektirajući prsluk za siguran put

Jesse Smith
Renato Branđolica
02.09.2013.
u 14:33

Mataija poziva i roditelje i nastavnike da vode računa da djeca te prsluke doista nose na putu od kuće do škole i natrag.

U sklopu akcije "Poštujte naše znakove" koju Ministarstvo unutarnjih poslova provodi uoči početka škole prvog dana škole u Ravnateljstvu policije u Zagrebu održana je konferencija za medije.

Akcija je tradicionalna i prepoznatljiva, a od 1995. godine otkako se provodi, statistički podaci pokazuju kako daje rezultate, kazao je medijima voditelj Odsjeka za prometnu preventivu Josip Mataija. Kazao je kako su aktivnosti započele i prije početka škole. 

- Naši policijski sužbeniciobišli zone škola i pogledali signalizaciju. Gdje signalizacija nije bila ispravna zahtijevali smo od tvrtki koje održavaju da isprave nedostatke, kazao je Mataija dodajući:

- Od danas pa tijekom rujna krećemo i u škole. U svakom prvom razredu održat ćemo prije svega razgovor s djecom i upoznati ih s onovnim pravilima sigurnog ponašanja u prometu. Dobit će i reflektirajuće prsluke likom šegrta Hlapića da djeca budu što uočljivija. 

Mataija poziva i roditelje i nastavnike da vode računa da djeca te prsluke dosita nose na putu od kuće do škole i natrag. 

>>Djecu ne smijete voziti na prednjim sjedalima i na stražnjim bez pojasa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije