Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sveta lucija

Sutra se sije pšenica, a evo kako da bude gusta i visoka

shutterstock
12.12.2023.
u 11:30

13. prosinca, na dan Svete Lucije sijemo pšenicu koja simbolizira plodnost.

Od davnina Sveta Lucija je poznata kao zaštitnica ratara, lađara, staklara te duhovnih i tjelesnih slijepaca. Zato, 13. prosinca, na dan Svete Lucije sijemo pšenicu koja simbolizira plodnost. Ali, mnogima pšenica ne uspije onako kako su si je oni zamislili nego bude rijetka i niska. Kako bi narasla gusta i bogata, potrebno ju je prije sijanja ostaviti preko noći da odstoji u mlakoj vodi.

Zatim je osušite papirnatim ubrusom i posijete. Također, najbolje ju je posijati u posudu s vlažnom zemljom. Sjeme rasporedite po cijelom dnu posude tako da ne ostane praznog mjesta, a sjemena se mogu čak i preklapati.

VEZANI ČLANCI: 

Prekrijte sjeme još jednim slojem zemlje. Mnogi umjesto zemlje koriste pamučnu vatu natopljenu vodom pa na nju slažu zrna pšenice. I to je dobra metoda, ali važno je prekriti vatu s 2-3 sloja pšenice. Zalijte i ostavite na toplom i osvjetljenom mjestu te ju vlažite prskanjem vode.

Stručnjak tvrdi: Božićno drvce bi vam moglo pomoći da bolje spavate!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije