Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog proteina L-cistein

Studija mnoge zgrozila: Neke vrste kupovnog kruha sadrže tragove ljudske kose i ptičjeg perja!

Shutterstock
23.01.2023.
u 14:30

L-cistein se također često koristi za ubrzavanje procesa pečenja, a prema činjenica da se crpi iz bačene kose zgraža mnoge, istraživači tješe da je on u nekim vrstama kruha pronađen samo u tragovima.

Prema jednoj američkoj studiji, kupovni kruh iz trgovina i supermarketa mogao bi sadržavati tragove ljudske kose, pačjeg perja, i svinjskih papaka. Studija koja to tvrdi objavljena je još 2016., no u fokus javnosti je došla tek nedavno, kad se po društvenim mrežama proširilo da se aminokiselina poznata kao L-cistein; koja se koristi i za produljenje roka trajanja kruha; obično sintetizira iz ljudske kose.

Pečete jaja za doručak na suncokretovom ulju? Nakon ovog vjerojatno više nećete

1/6

Naime iako se mogu i proizvesti u laboratorijima, te je proteine mnogo lakše i jeftinije uzeti iz ljudske kose, a većina kose iz koje se vade navodno dolazi iz kineskih brijačnica i frizerskih salona.

L-cistein se također često koristi za ubrzavanje procesa pečenja, a premda činjenica da se dobiva iz odbačene kose zgraža mnoge, istraživači tješe da je u nekim vrstama kruha pronađen samo u tragovima.

@reneestakeyreal Did you know there is human hair in store bought bread🤢🍞L-Cysteine is an amino acid used to prolong the shelf life of bread and other products. Hair clippings from barber shops and hair salons are sold to the United States from China and used to make L-Cysteine. Watch to learn how to avoid eating human hair and for more vegan living tips‼️#reneestakey #vegan2022 #veganlife #veganaf #vegantiktok #veganteacher #veganfortheanimals #friendsnotfood #veganliving #veganlifestyle #bread #humanhair ♬ original sound - Renee Stakey

Ipak, dodaju, ako želite biti sigurni da pekarski proizvod koji ste kupili dlake ne sadrži ni u tragovima, morati ćete ih kupovati svježe, bez raznih elemenata koji im produljuju rok.

- Ljudska kosa, ptičja pera... Zbog ovog više ne jedem kruh - kaže jedna korisnica TikToka, a mnogi se slažu da je to dobar razlog za potpuno ga ukloniti s dnevnog menija.

Ipak, istraživači dodaju da spomenute aminokiseline koje mu se dodaju u proizvodnji, kad se uzimaju kao dodatak prehrani ljudsko tijelo prerađuje u glutation koji je snažan antioksidans, a pomažu i u liječenju nekih respiratornih stanja, poput bronhitisa i KOPB-a, piše Readers Digest.

Želite pozitivno utjecati na klimatske promjene? Pijte manje kave, kaže studija

 

 

.

 

Ključne riječi

Komentara 1

WT
WTF!
04:41 24.01.2023.

"Stručnjaci",opet! Ima ih više nego korova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije