Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ravno iz staklenke!

Studija kaže da samo žličica maslaca od kikirikija dnevno može znatno popraviti raspoloženje

Pixabay
16.11.2022.
u 06:00

Prema ovoj studiji, omiljene razonode za podizanje serotonina su gledanje TV-a i filmova (59%), traženje grickalica po kuhinjskim ormarićima (54%), čitanje dobre knjige (37%) i druženje sa starim prijateljima (32%).

Poznato je da neke namirnice mogu u trenu potaknuti proizvodnju serotonina, a stručnjaci kažu da je među njima i kikiriki; te da samo jedna žličica maslaca od kikirikija može pružiti minutu zadovoljstva jednaku minuti provedenoj u maženju s partnerom u krevetu.

Ovo je tajni sastojak za palačinke zbog kojeg će ispasti bolje nego ikad?

1/6

- Maslac od kikirikija sadrži triptofan, aminokiselinu koja je odgovorna za proizvodnju serotonina u tijelu, što znači da samo mala porcija može trenutno popraviti raspoloženje - za Metro je objasnila psihologinja Emma Kenny.

Studija koja je proučavala vezu između kikirikija i osjećaja zadovoljstva otkrila je da na naše raspoloženje ne utječe samo ono što jedemo, već i način na koji jedemo; a 43 posto sudionika je reklo da im posebno zadovoljstvo pruža jedenje maslaca od kikirikija direktno žlicom iz staklenke.

- Ljudsko je tijelo uvelike još uvijek zagonetka, a očito postoje neke male radnje koje svi možemo napraviti svaki dan da bismo izvukli najbolje iz dana - kaže Kenny.

Ista je studija istražila i pri kojim još svakodnevnim radnjama ljudi osjećaju najveće zadovoljstvo, a pokazala je da su omiljene razonode za podizanje serotonina gledanje TV-a i filmova (59%), traženje grickalica po kuhinjskim ormarićima (54%), čitanje dobre knjige (37%) i druženje sa starim prijateljima (32%).

Pokazala kako izgleda hrana iz McDonald'sa nakon - 17 godina!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije