Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
popularno mišljenje

Stručnjakinja otkrila činjenice o seksu koje su zapravo mit: 'Ne postoji prosječna veličina penisa...'

Shutterstock
30.10.2021.
u 02:00

Gotovo sve studije koje su provedene oslanjaju se na samostalno mjerenje koje je notorno nepouzdano, a nikada nije provedena studija koja je omogućila točno mjerenje od strane nekoga obučenog za to.

Istraživanje seksa danas je veliki posao, što znači da istraživači imaju vremena i novca da se vrate i pronađu odakle potječu izvorni 'dokazi' koji potkrepljuju razne tvrdnje. Mnoge stvari za koje smo mislili da znamo o seksu nemaju dokaza koji bi ih podržali, a stručnjakinja za seks Tracey Cox za Daily Mail otkrila je koje su činjenice zapravo mit.

Nitko zapravo ne zna kolika je prosječna veličina penisa
Statistički podaci koji se uvijek iznose da je prosječni penis u erekciji dug 12,7 centimetara nije ništa više od nagađanja. Ne postoji konačna studija koja dokazuje prosječnu veličinu penisa muškarca i vrlo je malo vjerojatno da će ikada biti. Gotovo sve studije koje su provedene oslanjaju se na samostalno mjerenje koje je notorno nepouzdano, a nikada nije provedena studija koja je omogućila točno mjerenje od strane nekoga obučenog za to.

Stručnjaci savjetuju: 7 načina kako joj pružiti nezaboravan orgazam!

1/6

Ženama nije potrebno više vremena da se uzbude nego muškarcima
Većina ljudi vjeruje da je primarna funkcija predigre da se žene uzbude i da muškarcima to uopće nije potrebno. Iako je istina da je seksualni odnos udobniji za žene nakon što se dogodi predigra, nema razlike u vremenu potrebnom muškarcima i ženama da dostignu vrhunac uzbuđenja.

Istraživači su koristili termalno snimanje za mjerenje protoka krvi do genitalija i zamolili muškarce i žene da pogledaju mješavinu videa, uključujući i erotske. Nakon gledanja seksualno uzbudljivog videa, trebalo je isto vremena da se oba spola uzbude.

Nema smisla mokriti nakon seksa
Bilo kojoj ženi koja je ikada imala infekciju mokraćnog sustava- je uvijek rečeno da mokri nakon seksa kako bi se smanjile šanse da dobije još jednu. Ideja je bila da mokrenje ispire sve bakterije koje su ušle u mokraćnu cijev tijekom spolnog odnosa, ali ne postoje čvrsti dokazi koji bi potvrdili da ovo uopće čini bilo što da spriječi infekcije.

Klitoris nema duplo više živčanih završetaka od penisa
Stalno se izvještava da klitoris ima 8000 živčanih završetaka samo na vrhu. To je 'činjenica' koja se pojavljuje u udžbenicima i mnogim drugim vrlo uglednim izvorima. Kad se istraživač seksa odlučio vratiti i pronaći izvorne studije koje su pokazale dokaze o tolikom broju živčanih završetaka, pokazalo se da ih nema jer je studija rađena na - kravama. Istina je da ne postoje studije koje nam govore koliko živčanih završetaka ima u penisu ili klitorisu.

Ne postoji G-točka
Zašto je naziv još uvijek uobičajen? Zato što je to lakše upotrijebiti za opisivanje vrlo osjetljivog područja unutar vagine nego ‘prednji zid’ ili 'unutarnja klitoralna/uretralna stimulacija'.

[ANKETA] Halloween: "Amerikanizacija" ili još jedan dan za zabavu? Pogledajte što kažu građani!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije