Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPROBAJTE

Stručnjaci savjetuju - s ovim trikom zaspat ćete u roku od 5 minuta

Shutterstock
05.04.2022.
u 16:30

Bez dovoljno sna mozak ne može pravilno funkcionirati, a to onda utječe i na koncentraciju i pamćenje

Svi su se bar jednom susreli s time da ne mogu zaspati satima. Bez obzira na to koliko se trudili utonuti u san, nikako vam ne uspijeva. Odjednom pogledate koliko je sati i shvatite da uskoro morate ići posao. Stručnjak za prirodno zdravlje i kemičar, doktor Tim Bond, otkrio je trikove pomoću kojih ćete zaspati u samo pet minuta.

Spavate na pamučnim jastučnicama? Nakon ovoga vjerojatno više nećete

1/5

- Dobar san je vrlo važan. Omogućuje vašem tijelu i umu da se napune, a vi se budite svježi i odmorni - rekao je doktor za Mirror

Tom dodaje i da zdrav san pomaže tijelu da ostane zdravo i spriječi bolesti, a bez dovoljno sna mozak ne može pravilno funkcionirati, a to onda utječe i na koncentraciju i pamćenje. 

Kako zaspati u 5 minuta?

1. Lezite na krevet i polako opustite sve mišiće u tijelu

2. Napnite mišiće lica, a zatim ih potpuno opustite

3. Opustite ramena kako biste oslobodili napetost, i pustite da ruke opušteno padaju sa strane tijela

4. Izdahnite, opuštajući prsa, a zatim opustite noge, bedra i listove

5. Ponavljajte ovu vježbu dok vaše tijelo ne bude potpuno opušteno. Istjerajte sve misli iz glave, a zatim se zamislite u nekoj opuštajućoj situaciji, primjerice da ste na plaži pored mora dok vas grije sunce

- Osim ovih savjeta, važno je shvatiti i da su tjelovježba i rutina također presudni za dobar san. Ako se držite uobičajenog vremena spavanja, vaše će tijelo znati da treba spavati u određeno vrijeme. Slobodno uključite i neke elemente opuštanja prije spavanja, poput tople kupke ili slušanja neke lagane glazbe - zaključio je doktor.

Istraživanje: Pranje suđa smanjuje stres i tjeskobu! Slažete li se ili ipak prepuštate pranje perilici?

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
13:52 06.04.2022.

Odlicno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije