Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROĆI ĆE

Stručnjaci savjetuju: Ne kupujte kreme protiv uboda insekata

komarac
Ilustracija
12.04.2012.
u 16:33

Ugriz komarca ne može biti tako koban, pa je kupovanje lijekova bacanje vremena i novaca

Nakon ugriza insekta, najbolje je staviti hladan oblog na mjesto otekline, mnogo bolje nego koristiti kreme i sprejeve za ublažavanje. Ugriz insekta može biti vrlo neugodan, ali zapravo nema dokaza da lijekovi djeluju na splašnjavanje otekline i nestanak svrbeži, tvrde stručnjaci.

Mnogi preparati koji su dostupni na tržištu zapravo nisu testirani na ubode, nego za neke druge boljke. Primjerice, steroidne kreme najčešće se rabe za smanjivanje ekcema na koži. Farmaceuti su logično zaključili da će onda pomoći i u splašnjavanju ugriza.

– Poručujemo svim pacijentima da će ugrizi većine kukaca proći i bez dodatnog liječenja – kazao je David Phizackerley iz Drug and Therapeutics Bulletin.

 Uostalom, ugriz komarca ne može biti tako koban, pa će kupovanje lijekova za vas biti bacanje vremena i novaca, navodi Daily Mail.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije