Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne propustite uz Večernji list

Što učiniti kada kolesterol, prijatelj našeg zdravlja postane neprijatelj broj 1?

kolesterol
VL
10.05.2016.
u 11:10

Drugu knjižicu iz kolekcije potražite od srijede, 11.5. uz Večernji list, a donosi sve o kolesterolu. Što učiniti kada kolesterol, prijatelj našeg zdravlja postane neprijatelj broj 1?

Visoki kolesterol glavni je neprijatelj srca i krvnih žila. Krivci su stres, brza hrana...Procjenjuje se da oko 70 posto ljudi ima povišen kolesterol. Mijenjajte navike, spasite život!

Promjena prehrane je, bar u početku tegoba s povišenim kolesterolom, uvijek dobrodošao način pomoći, uz redovite kontrole i savjetovanja s liječnikom.

Usvajanjem zdravih navika i mediteranskom prehranom smanjite svoj kolesterol. Jelovnik treba biti zdrav i raznovrstan, treba jesti što više ribe, zelenog povrća, raštike te konzumirati razne sjemenke (bučine, lanene). Preporučuje se ekstra djevičansko i maslinovo ulje radi sprječavanja starosti žila.

Popiti samo pola čaše crnog vina dnevno (dokazano je da sastojak iz vina i crnog grožđa štiti žile od lošeg kolesterola).

Kretanje i fizička aktivnost također pridonose normalizaciji kolesterola. Treba izbjegavati vožnju automobilom, a češće boraviti u prirodi, voziti bicikl...Istraživanje koje su proveli Amerikanci tvrdi da tjelesna aktivnost, neovisno o skidanju kilograma, povoljno utječe na razinu kolesterola.

Triput tjedno po 30 minuta hodanja za dobar kolesterol!

Od srijede, 11.5. potražite na svim kioscima za samo 3 kune uz Večernji list knjižicu Kolesterol.

Foto: VLm

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije