Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Ono kada kirurg satima operira, a mora na WC. Jedan je otkrio koja je to muka!

Prije mnogo godina bio sam na dežurstvu više od 24 sata. Imao sam hitne operacije te mi je dolazila pacijentica za pacijenticom – započinje korisnik na društvenoj mreži Quora.
17. studenoga 2019. u 07:00 15 komentara 32640 prikaza
Foto: Shutterstock

Bile su to hitne operacije, svaka od pacijentica bila je u životnoj opasnosti. Srećom, svaka je od operacija prošla uspješno, a ja sam trčao s jedne na drugu, a vrijeme između bih potrošio tek na pranje ruku, dodaje liječnik.

Vrlo praktično Jeste li primijetili da daska u javnom WC-u izgleda drukčije od one koju imate kod kuće?

Liječnik si nije mogao priuštiti odlazak na toalet te je odlučio trpjeti sve vrijeme dok je obavljao operacije.

– Dok sam došao do četvrte operacije, imao sam potpuno pun mjehur, a suzdržavao sam se jer je pacijent mogao iskrvariti u roku jedne minute. Prema kraju četvrte operacije, nisam više mogao izdržati, te sam ljubazno zamolio sestru da mi pomogne, no na kraju se ispostavilo da se nisam mogao osloniti na nju – rekao je.

Koja je vaša metoda? Stavljate papir na dasku ili obavljate nuždu iz čučnja u javnom WC-u: Što zapravo radite krivo?

Dodao je kako čovjek prosječno u mjehuru može čuvati oko 300 ml bez problema, pri 500 ml već trpi značajnu nelagodu i bolove, a on je imao litru!

– Dva dana poslije, dijagnosticirali su mi infekciju bubrega zbog boli koju sam osjećao na bokovima i visoke temperature. Danas sam u stabilnom stanju, no na ovakve stvari gledam malo drukčije. Dok god je pacijent stabilno, možete pokriti rez, obavijestiti sve oko sebe o situaciji te otrčati na toalet. Toliko zaslužujete. Obavljanje nužde bi vam oduzelo minimum vremena te vrlo vjerojatno ne biste prouzrokovali nikakvu štetu svojem pacijentu – zaključio je.

Toni Kukoč
Legenda Bullsa
Proslavljeni Hrvat prodao kuću za skoro 6 milijuna kuna, pogledajte o kakvoj je ljepoti riječ
s
OHR SAVJETNIK
Muči vas svrbež „tamo iza“? Saznajte kako ga se riješiti
  • Smok:

    Žalosno je da je u Hrvatskoj jedan nogometaš više cijenjen nego 1000 liječnika. Žalosno.

  • ObrenM:

    Ma nije on rekao ,da ne moze operaciju prepustiti sestri,vec da mu izvadi vrsnjaka i stavi ga u tekuci pogon.Tu nastane problem.Ako je sestra lijepa onda je vrsnjak ponosan,pa ne moze izbaciti poplavu.

  • Andreeejjj:

    Mnogi lječniki u tudjini (vjerojatno i kod nas) piške u gaće, najiskrenija ISTINA i to je sve normalno!!! To su mnogi KIRURZI i sami priznali.