Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskustvo

Ono kada kirurg satima operira, a mora na WC. Jedan je otkrio koja je to muka!

Shutterstock
17.11.2019.
u 07:00

Prije mnogo godina bio sam na dežurstvu više od 24 sata. Imao sam hitne operacije te mi je dolazila pacijentica za pacijenticom – započinje korisnik na društvenoj mreži Quora.

Bile su to hitne operacije, svaka od pacijentica bila je u životnoj opasnosti. Srećom, svaka je od operacija prošla uspješno, a ja sam trčao s jedne na drugu, a vrijeme između bih potrošio tek na pranje ruku, dodaje liječnik.

Liječnik si nije mogao priuštiti odlazak na toalet te je odlučio trpjeti sve vrijeme dok je obavljao operacije.

– Dok sam došao do četvrte operacije, imao sam potpuno pun mjehur, a suzdržavao sam se jer je pacijent mogao iskrvariti u roku jedne minute. Prema kraju četvrte operacije, nisam više mogao izdržati, te sam ljubazno zamolio sestru da mi pomogne, no na kraju se ispostavilo da se nisam mogao osloniti na nju – rekao je.

Dodao je kako čovjek prosječno u mjehuru može čuvati oko 300 ml bez problema, pri 500 ml već trpi značajnu nelagodu i bolove, a on je imao litru!

– Dva dana poslije, dijagnosticirali su mi infekciju bubrega zbog boli koju sam osjećao na bokovima i visoke temperature. Danas sam u stabilnom stanju, no na ovakve stvari gledam malo drukčije. Dok god je pacijent stabilno, možete pokriti rez, obavijestiti sve oko sebe o situaciji te otrčati na toalet. Toliko zaslužujete. Obavljanje nužde bi vam oduzelo minimum vremena te vrlo vjerojatno ne biste prouzrokovali nikakvu štetu svojem pacijentu – zaključio je.

Ključne riječi

Komentara 14

SM
Smok
17:55 17.11.2019.

Žalosno je da je u Hrvatskoj jedan nogometaš više cijenjen nego 1000 liječnika. Žalosno.

OB
ObrenM
15:55 17.11.2019.

Ma nije on rekao ,da ne moze operaciju prepustiti sestri,vec da mu izvadi vrsnjaka i stavi ga u tekuci pogon.Tu nastane problem.Ako je sestra lijepa onda je vrsnjak ponosan,pa ne moze izbaciti poplavu.

ZK
zvonimir.kancelir
20:11 19.11.2019.

kad bise u opreraciskoji sali napravio malo veči vc sačetri pisuara jednom vc šoljom nebi bilo trpljenja za mokrenje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije