Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odvojeno spavanje

Spavate u jednoj sobi, partner u drugoj... Recept za katastrofu ili 'raj'?

spavanje
Foto: Thinkstock
1/6
13.07.2017.
u 09:39

I dok se neki parovi srame priznati da spavaju u odvojenim krevetima, čak i sobama, drugi s tim nemaju nikakvih problema. Istraživanja su pokazala da parovi  koji spavaju odvojeno su energičniji, odmorniji, sretniji, ali i imaju bolji seksualni život.

Vrućine su... One "pasje", kakve nikad dosad nisu bile. I teško ih podnosimo, ljepljivi smo, živčani i nije nam do ničega. Ni do spavanja u istom krevetu s partnerom. 

Tražite onaj mali komadić "hladne" plahte na krevetu i pomišljate kako bi tog komadića bilo puno više da imate krevet samo za sebe. Uostalom, kako moja prijateljica kaže: Svejedno je spavate li zajedno ili odvojeno, bitno je da se po noći odmorite i naspavate. 

Ako ne spavate dobro po noći, prijete vam mnoge zdravstvene teškoće poput problema s tlakom, srčanih oboljenja, moždani udar, oslabljeni imunitet, manjak koncentracije, apneja i sl...

I dok se neki parovi srame priznati da spavaju u odvojenim krevetima, čak i sobama, drugi s tim nemaju nikakvih problema. Istraživanja su pokazala da parovi  koji spavaju odvojeno su energičniji, odmorniji, sretniji, ali i imaju bolji seksualni život. 

Potvrdila je to i priča jedne majke objavljena na portalu Scary Mommy. Nakon rođenja sina, imala je velikih problema s noćnim snom i postajala je sve umornija. Sate po noći provodila je uz dijete koje nije spavalo, a ona je imala sve većih problema zaspati čak i onda kada je njen sin počeo spavati cijelu noć. Nakon nekog vremena postala je depresivna, rješenja je pokušala pronaći u jogi, ali i posjetima liječnicima koji su joj pripisali tablete za spavanje.

Odbila ih je uzimati te je nakon nekog vremena suprug, koji je osjećao grižnju savjesti i krivnju, odlučio jednu noć prespavati u sobi za goste. S vremenom je to postala njegova soba, učio je do kasnih noćnih sati, a supruga je u svojoj sobi mirno spavala. Nakon nekog vremena njihov brak više nije bio na klimavim nogama, kakoje ispričala, već su se više zbližili, a ona je ponovo zatrudnila. I dok čekaju rođenje drugog djeteta, ovaj par već drugu godinu za redom spava odvojeno, mirni i sretni, priznaje žena koja je željela ostati anonimna. 

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije