Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vječna dilema

Tko koga više treba, žene muškarce ili muškarci žene?

Par
Foto: Thinkstock
1/11
11.07.2017.
u 12:01

Istraživanje provedeno 2012. godine u SAD-u pokazalo je da, primjerice, smrt partnerice povećava rizik od prerane smrti kod muškarca u prosjeku za 27 posto u usporedbi sa ženama kojima se rizik od prerane smrti nakon gubitka partnera povećava za 15 posto.

Odnosi muškaraca i žena proučavaju se godinama. Žene su s Venere, muškarci su s Marsa, žene su organiziranije, muškarci su snažniji. Mogu se tako dugo nabrajati različitosti i sličnosti u spolovima, no ono na što su na Harvardu htjeli dobiti odgovor odnosi se na vječno pitanje: tko koga više treba, žene muškarce ili muškarci žene?

Zanimljive su činjenice da će slobodan muškarac biti manje zainteresiran stupiti u brak nego žena. Ironično, kada su u braku, žene su te koje će vjerojatnije prekinuti taj odnos. Muškarci će brakom više dobiti, zdraviji su i život im je kvalitetniji, pokazala su istraživanja. 

Oženjeni muškarci manje obolijevaju od srčanih oboljenja, što se nije pokazalo za žene. Kada izgube partnera, muškarci se puno gore ponašaju od žena. 

Istraživanje provedeno 2012. godine u SAD-u pokazalo je da, primjerice, smrt partnerice povećava rizik od prerane smrti kod muškarca u prosjeku za 27 posto u usporedbi sa ženama kojima se rizik od prerane smrti nakon gubitka partnera povećava za 15 posto.

Rastavljeni muškarci češće će stupiti u novu vezu nego rastavljene žene, pokazalo je istraživanje provedeno 2015. godine na  Australian Institute of Family Studies (AIFS). Tim je istraživanjem otkriveno i kako tek 13 posto Australaca živi samo. Od tog broja, 76 posto žena uživa u takvom načinu života, dok to kaže tek 56 posto muškaraca. 

Zaključak je da su muškarci ti koji više vole biti u vezi. Žene su te koje imaju više obveza kada su u braku. Prosječna žena u Australiji  odradi od pet do 14 sati u kućanskim (neplaćenim) poslovima, pokazalo je istraživanje Censusa iz 2016. godine. Istodobno, muškarac odradi manje od pet sati tjedno kućanskih poslova kada je u braku. 

Još jedna stvar koja odbija žene da ne srljaju u bračno povezivanje jest porast nasilja bračnih partnera prema ženama, navodi se. 

Žene se sve više vode razmišljanjem: kakvo će mi dobro takva veza donijeti, kaže Andrew King, profesor i edukator iz Relationships Australia.

Komunikacija koja je u vezi najbitnija sve više nailazi na zapreke u odnosima dvoje ljudi. To je jedan od najčešćih razloga zašto veze pucaju. Žene će mnogo lakše i češće ostvarivati prijateljske i društvene odnose. Tako su žene te koje će lakše "zaplivati" u solo vodama i u njima se snalaziti bolje nego muškarci, zaključuje King. 

Komentara 4

FR
franjo
12:11 11.07.2017.

Teško je sa ženom, a još teže bez nje.

MO
morska
13:05 11.07.2017.

Tako je kako pise!

BL
blokiraniantikomunist
13:11 11.07.2017.

rastavljena žena ukoliko je pametna i ima love živjet će sama i jebuckat se prema potrebi....jednako tako i rastavljen muškarac....jedino što su muškarci u prosjeku gluplji i imaju čudnu samodestruktivnu želju i dalje rasipati svoju lovu i nekretnine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije