Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kakva ste osoba?

Evo što poza u kojoj spavate govori o vama

spavanje
Thinkstock
23.06.2017.
u 11:56

Spavate li na boku ili na leđima? Volite li usnuti pokraj osobe koju volite?

Ako ste kreativna osoba, onda spavate na svojoj lijevoj strani, a ako ste otvorenija osoba, onda ćete najvjerojatnije spavati bliže vašem partneru, odnosno partnerici te je veća vjerojatnost da imate bolju vezu. 

Pokazalo je to istraživanje koje je provelo Sveučilište Hertfordshire, a kojim je otkriveno kako tek 12 posto parova spava manje od 2,5 centimetra udaljeno od partnera od kojih je čak 86 posto sretno u svojim vezama. 

S druge strane, dva posto ispitanika spava na udaljenosti većoj od 75 centimetara od svog partnera, a od tog postotka, njih 66 posto je sretno u svojim vezama. 

– Što je najvažnije, 94 posto parova koji se dodiruju tijekom noći dok spavaju sretno je u vezama, dok je od onih koji se i ne dotaknu tijekom noći sretno 68 posto parova – rekao je profesor Richard Wiseman, autor istraživanja. 

Drugo istraživanje govori kako 41 posto osoba spava u takozvanoj poziciji fetusa, a takve osobe su sramežljive i osjećajne. 

Oko 15 posto spava na jednoj strani s rukama na istoj strani, što znači da su takve osobe ''lake'' i društvene, a 13 posto spava na jednoj strani s ispruženim rukama, što pokazuje da su te osobe otvorene, ali cinične. 

Osam posto ljudi spava na leđima s rukama sa strane što znači da su tihe i rezervirane osobe, dok sedam posto spava s licem prema dolje i rukama oko jastuka što znači da su takve osobe ogoljene i ekstrovertirane. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
14:09 23.06.2017.

Ja spavam dubeči na glavi! Šta to o meni govori?

AU
austrougarskigeneral
18:32 24.06.2017.

volim spavat na trbuhu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije