Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobro je znati

Sol ipak ima rok trajanja: Evo kako se treba čuvati da se ne pokvari

Shuttershock
29.09.2021.
u 10:23

Ako je na otvorenom može se stvoriti i plijesan.

Mnogi misle suprotno, ali sol zapravo ima rok trajanja i ne bi ga trebalo ignorirati. 

S natrijevim kloridom miješaju se razni aditivi kako se sol ne bi grudala ili kako bi se pojačala količina hranjivih tvari. Nakon nekog vremena oni se mogu razgraditi i pokvariti sol - ako ju ne čuvate pravilno.

Nikada nemojte sol držati u otvorenoj posudi ili originalnom pakiranju jer će upiti vlagu iz zraka, poprimiti neugodan miris, a može se stvoriti i plijesan - ako to primijetite, odmah je bacite.

Ako još imate dvojbi oko cijepljenja, HZJZ otvara savjetovalište za sva vaša pitanja

Pohranite ju u hermetički zatvorenu posudu i čuvajte na tamnom i hladnom mjestu, najbolje u nekom od kuhinjskih elemenata. 

Ako sol držite u malim soljenkama na stolu u blagovaonici, redovito ih perite i dobro osušite - nemojte ih samo iznova puniti, savjetuje Lifehacker.

Genijalan razlog da u perilicu rublja ubacite - crni papar!

1/6
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije