Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Besplatna 'tjelovježba'

Smijanje štiti vaše srce, sagorijeva kalorije i produljuje život!

shutterstock
04.01.2020.
u 07:00

Smijeh nas rješava tereta, povezuje nas s drugima, drži 'na zemlji', poboljšava raspoloženje, otklanja bol, jača imunološki sustav i štiti od stresa.

Što smo stariji to se manje smijemo i shvaćamo život ozbiljnije. Trebali bismo se više smijati, jer postoje jako dobri razlozi za to, a svi imaju veze sa zdravljem, prenosi msn.com.

Imunološki sustav
Smijeh ga definitivno jača. Smanjuje razinu kortizola istovremeno povećavajući naše imunološke stanice i antitijela, čineći našu otpornost na bolest mnogo jačom.

Štiti srce
Također pomaže u poboljšanju rada krvnih žila i protoka krvi, čime poboljšavate vašu sposobnost borbe protiv srčanih bolesti i drugih kardiovaskularnih problema.

Relaksacija
Otklanja napetost i stres i opušta mišiće i do 45 minuta nakon smijanja.

Oslobađanja endorfina
Budući da je prirodna kemikalija tijela od koje se dobro osjećamo, endorfin može stvoriti osjećaj blagostanja, čak i privremeno ublažiti bol.

Kalorije
Smijanje pomaže u sagorijevanju kalorija. Naravno, to ne znači da možete preskočiti teretanu, ali smijanje oko 10 do 15 minuta dnevno sagorijeva i do 40 kalorija. Nije loše za nešto što možete stalno raditi.

Ljutnja
Smanjuje ljutnju - pomaže da vidite i dobre strane svega, da imate bolju perspektivu i raspoloženje.

Tijek života
Prema jednom istraživanju oni koji su se smijali više živjeli su duže. Ova teorija posebno vrijedi za one koji su oboljeli od raka.

Kako održati dobro zdravlje nakon 50. godine života:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije