Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE TREBAJU VAM KEMIKALIJE

Smetaju vam dosadni kukci dok roštiljate i jedete vani? Ovi trikovi će vam pomoći da ih držite podalje

Shuttershock
09.06.2022.
u 07:00

Sve što vam treba za ove trikove zasigurno već imate kod kuće

Dolaskom toplog vremena mnoga se druženja premještaju vani na otvoreno, no napadni leteći kukci narušavaju idilu u prirodi. Zato je jedan stručnjak, da ih se što lakše riješimo, nedavno otkrio nekoliko zanimljivih i jednostavnih trikova, a za mnoge od njih trebaju samo stvari koje već imamo kod kuće, piše Mirror.

Maslinovo ulje kao sredstvo za čišćenje? Evo gdje će napraviti `čuda`

1/5

Popularan i učinkovit način tjeranja kukaca je,  kaže, stavljanje novčića u čašu s vodom. To bi trebalo najviše zbuniti muhe zbog njihovog vida koji ne podnosi refleksiju svjetlosti. Trebate dakle samo napuniti nekoliko čaša vodom i u njih ubaciti po tri novčića. Zatim ih stavite blizu mjesta gdje ćete jesti i muhe bi se trebale kloniti vas i vaše hrane.

Neki kukci pak ne podnose hranu poput limuna i češnjaka, pa stručnjak predlaže da se limun nareže i u njega stavi mali komadić češnjaka, a zatim to također stavi blizu stola s hranom.

Ako se pak prilikom obroka na otvorenom posebno borite s osama, stručnjaci kažu da biste; da pomisle da u blizini postoji osinje gnijezdo; trebali upotrijebiti papirnate vrećice. Jednu takvu smeđu papirnatu vrećicu napunite starim papirom  kako bi nalikovala osinjem gnijezdu, a druge će se ose obično držati dalje od gnijezda kojem ne pripadaju.

Naravno, možete posaditi i neke biljke za koje je dokazano da odbijaju kukce. Bilje poput lavande i krizanteme može taji pomoći u borbi s kukcima, dok se začinsko bilje poput ružmarina i kadulje može staviti blizu roštilja jer kukci ne podnose njihov miris. 

Što se tiče komaraca, stručnjak kaže da najbolje zapaliti praznu kutiju jaja; koju ste stavili na neko sigurno mjesto daleko od gostiju; i komarci će otići jer mrze miris izgaranja.

Cijelo vrijeme pogrešno ribate sir: Ovaj trik olakšat će cijeli posao! 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije