Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pazite!

Slovenski odvjetnik nudio oglase i odmah prijetio naplatom dugova

'PRISPE ILUSTRACIJA  SNIMIO IGOR SSOBAN telefon slusalica'
''
Autori: tbo/VLM, Rok
17.06.2011.
u 09:55

Sličnih slučajeva bilo je i na području Istre gdje su vlasnici tvrtki dobili opomene odvjetnika Roberta Červa, navodnog pravnog zastupnika tvrtke Ludus Peritus

"Je li to tvrtka Arplan?", pitao je glas s druge strane žice kad je Ante Radas podigao slušalicu. Predstavili su se kao tvrtka Ludus Peritus iz Zagreba i ponudili mu oglašavanje njegove tvrtke na portalu www.zute-stranice.eu.

– Rekao sam da nisam zainteresiran, a na to je osoba s druge strane inzistirala da mi objasni, no opet sam je odbio. Tvrtka mi se ionako zatvara, odlazim u mirovinu – kaže nam A. Radas.

Fantomski odvjetnik

Dan poslije ponovno ga je nazvala druga osobe iz iste tvrtke, odbio je još jednom ponudu rekavši da su ga već zvali. Za otprilike mjesec i pol dana stiže mu opomena od odvjetnika. Uz predračun na oko 1000 kuna, upozorava ga se da je razgovorom prihvatio njihove uvjete za dvije godine oglašavanja na Žutim stranicama te da će, ne plati li, završiti na sudu!

Sličnih slučajeva bilo je i na području Istre gdje su vlasnici tvrtki dobili opomene odvjetnika Roberta Červa, navodnog pravnog zastupnika tvrtke Ludus Peritus. Sve je to istražio novinar i vlasnik portala parentium com Dražen Požarić sluteći prijevaru.

– Iz Odvjetničke komore doznao sam kako odvjetnik Robert Červ nije niti je ikad bio upisan u Imenik odvjetnika niti odvjetničkih vježbenika, a malo “goggle novinarstva” bilo je dovoljno da potvrdi sumnje u legalnost postupaka tvrtke u vlasništvu dvojice Slovenaca koji su slično “poslovali” i u Sloveniji – objasnio je Požarić. Nakon što “klijenti” nisu platili po predračunu, a koji nema težinu ugovora, slijede opomene tvrtke za utjerivanje dugova.

Dug na nepostojeći dug

Na dotadašnji “dug” dodaje još 140 kuna troška svoje opomene.

– O sličnoj raboti – navodi Požarić – javljao je i slovenski portal Radiokrka.com još u siječnju prošle godine, kada je isti par “poduzetnika” isto radio i u Sloveniji. Predsjednik Obrtničke komore Slovenije Danijel Lamperger izjavio je kako je Komora primila više prijava zbog neobična i zavaravajućeg načina ponude oglašavanja. U pokušaju da kontaktira s odvjetnicima iz Ludus Peritusa Požarića je čekalo neugodno iznenađenje.

– Razgovor je bio “verbalni desant” kako bi me zastrašili. Gospođa je sasula bujicu uvreda i optužbi, baš kao i opunomoćenik odvjetnika Robert Červa čiji su dopisi slani bez potpisa i pečata – kaže Požarić.

Ključne riječi

Komentara 20

LI
liliZG
10:14 17.06.2011.

.............OČITO SU SE PRESELI U ZAGREB JER SAM I JA DOBILA TAKAV POZIV U UTORAK, GDJE JE JEDAN UPORAN MLADI GOSPODIN POKUŠAO I MENI UVALITI ISTU STVAR , kako nisam imala vremena za raspravu rekao je da će me opet zvati za kojih dva tjedana, kada mi očito opet slijedi rasprava o tome, bolje rečeno ja ču ih odbiti a oni će me i dalje daviti........

LV
lord vader
13:14 17.06.2011.

pa zapisi broj kad opet nazovu i odnesi na mup :) vrlo jednostavno

Avatar zagi555
zagi555
21:15 18.06.2011.

to je sigurno od Pahora naučio..........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije