Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA STRAHA OD GUŽVE

Skrivene 'zamke' prirode otkrijte kanuom, lađom...

Life and Ventures, Javorka i Marin Penavić
09.11.2020.
u 13:49

Kružna staza oko jezera duža je od desetkilometara. Istražite je pješice ili na biciklu

Kanu, SUP, lađa, bicikli ili lagana šetnja. Više je načina kako obići Baćinska jezera. Svi su jednako dobri i jednako će vas oduševiti. Dakle, izbora imate.

To su ona jezera koja ste prije gradnje autoceste, kada biste prema Dubrovniku išli Jadranskom magistralom, mogli vidjeti s lijeve strane kada prođete Gradac i dođete nadomak Ploča.

Mi smo ondje odlučili biciklirati i nismo pogriješili.

Bicikle smo unajmili za 30 kuna po satu u Beach baru Parić koji je na južnoj strani jezera. To je vjerojatno i najbolja točka za početak istraživanja ovih šest spojenih i jednog izdvojenog jezera.

Do tamo autom od trajektnog pristaništa u Pločama treba doslovno pet minuta, a na tom dijelu jezera ima i parkiralište.

Staza je u početku bila asfaltirana, ali kasnije prelazi na makadamsku. No to stvarno ne predstavlja problem ni za neiskusnije vozače jer je ravna i bez rupa ili nekih skrivenih zamki. U stvari, jedine “zamke” koje imate na putu su prelijepi mostovi, jezerski otoci, plaže i izvori te klupice u hladu zbog kojih se vožnja svako malo prekida kako bi se okinula ona savršena fotka za uspomenu. Kružna staza nešto je duža od 10 kilometara i ne obuhvaća sva jezera, ali nas uvjeravaju da će uskoro sve spojiti.

– Kod nas nikada nije bilo masovnog turizma. I to je naša prednost. I usred najboljih sezona na Jadranu kod nas nikada nije bilo krcato jer se ljudi naprosto rijetko spuste s magistrale ili autoputa. No zato oni koji dođu kod nas uživaju u netaknutoj prirodi i prekrasnim jezerima. Nekada i potpuno sami jer se nitko drugi nije odvažio. Zamislite, cijela jezera samo za vas. To je neprocjenjivo – kaže nam Mario Čuljak koji s Andreom Franić vodi agenciju Life and Ventures koja nudi kajak, biciklizam, planinarenje i alpinizam na potezu od Makarske do Neretve.

Kajak na koji idemo prvom prilikom, stoji 250 kuna po osobi. Za djecu je 125 kuna, a uživancija na jezerima traje oko četiri sata.

Foto: Life and Ventures, Javorka i Marin Penavić

Foto: Life and Ventures, Javorka i Marin Penavić

Za polaznu točku preporučujemo južnu stranu jezera, kod plažnog bara Parić gdje možete unajmiti bicikle za 30 kuna po satu

Foto: Life and Ventures, Javorka i Marin Penavić

Za četiri sata uživancije na jezerima unajmite kajak za 250 kuna po osobi. Za djecu je upola jeftinije

Foto: Life and Ventures, Javorka i Marin Penavić

Na putu oko jezera čekaju vas ‘prelijepi mostovi, jezerski otoci, plaže i izvori te klupice u hladu pa ćete se često zaustavljati da ulovite fotku za uspomenu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije