Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljudski resursi

Servirka na godišnjem, traže novu. Za kuhanje kave mora znati i Ustav

\'pod 12 03 2009....koprivnica potpisivanje ugovora izmedju zupanija varazdinske, medjimurske, krapinsko zagorske, koprivnicko krizevacke i opcine ivanec ..koprivnica snimio. josip maljak\'
ARHIVA VL
08.06.2011.
u 08:45

Umjesto da se "pokriju" sa sadašnjim kadrom, u koprivničko-križevačkoj upravi na nešto više od mjesec dana preko natječaja primaju novu pomoćnu radnicu za posluživanje

Ni izbor za masterchefa u popularnoj TV emisiji zasigurno ne zahtijeva toliko procedura kakve mora svladati budući konobar, želi li posao u koprivničko-križevačkoj županijskoj upravi.

Čisti, pere, toči

U Stručnoj službi je, naime, pomoćna radnica za posluživanje pića i kave te čišćenje prostora otišla na godišnji odmor, pa je, umjesto da se nađe zamjenska osoba koja bi uskočila, do njenog povratka, kuhati i točiti kavu radnicima i gostima i o tome voditi i evidenciju, raspisan javni natječaj za jednog izvršitelja - pomoćnu radnicu-servirku na određeno vrijeme.

I, kako je svako zapošljavanje u javnim tijelima podložno Zakonu o službenicima, mora se provesti i postupak provedbe prijma u službu. To, pak, znači da kandidati, minimalno s osnovnom školom i zdravi za rad s namirnicama, moraju biti testirani, ne samo praktično, u vještinama serviranja i normiranja napitaka, već i pismeno, u poznavanju Ustava RH. Onome tko će najpitkije znati preambulu i članke Ustava i biti spretan u pripremi hladnog i vrućeg pila smiješi se plaća s osnovicom od 2120 kuna i s koeficijentom 1.70.

Zadovoljile tek dvije

Iako je u županiji 1625 nezaposlenih samo s OŠ, na natječaju su formalno zadovoljile samo dvije žene. No, povjerenstvo za izbor danas će na testiranju u županijskoj upravi ipak imati delikatan posao, a za konačan odabir radi se i intervju. Do “zavrzlame”, zbog koje su zacijelo na “vatrici” neizvjesnosti i u županijskoj upravi, došlo je samo zato jer sadašnja servirka ne može koristiti godišnji u dva dijela, već sve “u komadu”.

– Ima neiskorišteni lanjski GO pa će onda s ovogodišnjim to trajati više od jednog mjeseca – objašnjava pročelnica Stručne službe Marina Horvat Pavlic.

Komentara 21

BG
bijesna glista
09:35 08.06.2011.

Hm I sad ti reci nešto na ovo. Predsjednik Sabora, Premijerka, predsjednici općina, gradonačelnici i ostali državni prdonje, kad odu na godišnji odmor - nitko ni ne primijeti, jer stručne službe uredno odrađuju posao. Njihovi koeficijenti su nekoliko puta večii od čistačinog, a posao kao \"odgovorniji\". Ali kad ode čistilica i kuvarica kave - brodolom. A jesu li ove gore spomenute isto testirali na preambulu i članke Ustava?

TM
trade_mark
09:44 08.06.2011.

dvije stvari: 1) ne razumijem ovo \"ne može koristiti godišnji u dva dijela već sve u komadu\". a ona baš MORA iskoristiti taj godišnji? to po zakonu ili što? meni godišnje propadne dosta slobodnih dana i nitko me ne \"tjera\"" da ih potrošim... 2) naravno da mora znati Ustav jer će nakon povratka servirke biti prebačena u urudžbeni, a nakon toga će godinu dana raditi negdje kao tajnica i za 6 mjeseci će postati stručna savjetnica župana. čudna li čuda, ujedno će mu biti i nećakinja ili nešto slično.

PR
pržun
09:43 08.06.2011.

BANDA OBIČNA KOJU NA SLJEDEČIM IZBORIMA TREBA ODJEBAT IZ KOPRIVNICE

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije