Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Seksualni terapeuti identificirali su 11 seksualnih tipova ličnosti

Taman kada ste pomislili da ste riješili svaki kviz o tipovima ličnosti, seksualni terapeuti otkrivaju 11 seksualnih tipova ličnosti.
30. listopada 2019. u 23:30 1 komentara 2408 prikaza

Nakon više od 15 godina rada s klijentima seksualna terapeutkinja i licencirana psihoterapeutkinja Vanessa Marin odredila je 11 seksualnih tipova ličnosti kako bi pomogla svojim klijentima da se svrstataju u jedan ili više njih, piše Mind Body Green. Seksualna kompatibilnost je jako bitna za zdravu vezu, iako nije najbitnija stvar. Kada se vaši seksualni interesi ne poklapaju s interesima vaše bolje polovice veza neće biti sjajna. Vanessa tvrdi da ako znamo zašto imamo seks i koja je naša unutarnja motivacija to nam može pomoći kod komunikacije s partnerom. 

Najčudnije? Što turisti misle o Hrvatskoj: 'Zagreb je dosadan, a pekarnice su na svakom uglu'

U nastavku slijedi 11 seksualnih tipova ličnosti, a Marin tvrdi da ćete se vjerojatno pronaći u više njih pa je možda najbolje odrediti svojih top tri koji se odnose na vas. 

1. 'Dekompresor'

Dekompresor je seksualni tip ličnosti koji se seksa kako bi se riješio nakupljenog stresa. Ovom tipu ličnosti jako je bitno postignuti orgazam jer im je bitan osjećaj olakšanja nakon seksa, vole se seksati kada su napeti jer znaju da će napetost popustiti. Isto se odnosi na masturbaciju. 

2. 'Istraživač'

Ovom seksualnom tipu ličnosti seks je igralište i kod njih se sve vrti oko isprobavanja novih stvari, učenja i eksperimentiranja. Vole izaći iz zone udobnosti i seks ne smatraju preozbiljno. Takvi ljudi čitaju članke i knjige o seksu ili čak pohađaju radionice. 

3. 'Pošten'

Za ovaj seksualni tip ličnosti velikodušnost je glavna karakteristika. Vole znati što njihov partner voli i vole davati isto kao i primati. Kod ovog seksualnog tipa ličnosti bitno je da ste vi i vaš partner ili partnerica oboje entuzijastični oko međusobnih potreba. 

 | Autor :

MOŽETE LI VJEROVATI? Treba vam lijek za spavanje? Istraživanje pokazalo da je jedan 'lijek' opraštanje!

4. 'Davatelj' 

Davatelj je seksualni tip ličnosti koji na seks gleda kao na poklon koji daje svojem partneru. Ovom je tipu ličnosti bitniji užitak svojeg partnera ili partnerice više nego vlastiti. Znate što vašem partneru odgovara i to mu dajete, ali zbog toga možete imati problem s primanjem seksualnog užitka. 

5. 'Čuvar'

Ovaj seksualni tip ličnosti možda je u prošlosti bio seksualno zlostavljan jer mu je u seksu najbitnija sigurnost. Takva će osoba prvo trebati steći povjerenje u svojeg partnera ili partnericu kako bi se upustio/la u seksualne odnose. 

6. 'Tražitelj strasti'

Tražitelj strasti voli da je seks intenzivan i jako strasan, a nekad čak i životinjski. Ovaj tip se voli izgubiti u trenutku i voli kada je seks takav da se čini da se vrijeme zaustavilo. Ulaže puno seksualne energije u odnos s partnerom ili partnericom.

DUBOKO DIŠITE Kako si olakšati stresno razdoblje u životu jednostavnim tehnikama

7. 'Tražitelj užitka'

Za ovaj seksualni tip ličnosti seks je čisto fizičko zadovoljstvo. Takva osoba misli da je seks vrlo jednostavan, voli ga i ne mora biti u emocionalnoj povezanosti s osobom s kojom se seksa. Obožavaju fizički kontakt i kroz dan. 

 | Autor :

8. 'Prioritetizer'

Najbitnija stvar za ovaj seksualni tip ličnosti je da se s partnerom ili partnericom slože oko toga da im je seks prioritet iznad svega. Ne prihvaćaju isprike da se nema vremena ili da je netko preumoran, seks im je na prvom mjestu. 

9. 'Romantičar'

Romantičaru je u seksu bitna povezanost dvaju partnera i pod svaku cijenu žele veliku emocionalnu povezanost tijekom fizičkog kontakta, odnosno seksa. Često vole sporiji seks i vole svojoj boljoj polovici izražavati ljubav tijekom seksa. 

Svi to radimo Pet razloga zašto vam vjetrovi tako jako smrde

10. 'Spiritista' 

Spiritualnom seksualnom tipu ličnosti seks je nešto s višom svrhom i misli da seks treba biti transcidentno iskustvo. Takva osoba smatra da je seks više od toga što se događa u tijelu, a tako razmišljaju jer su možda vrlo religiozni ili slijede istočnjačku filozofiju. 

11. 'Tražitelj uzbuđenja'

Ovaj seksualni tip ličnosti vrlo je uzbuđen kada ima seks koji je neuobičajen, 'zabranjen' ili tabu. Također vole igre moći i izmjenjivanje dominacije, a jako ih privlači sve što je tabu. 

PET POGREŠAKA Stručnjak otkrio koje pogreške ne smijete raditi prilikom pisanja životopisa

U videu pogledajte koliko se muškarci razumiju u ženske beauty proizvode. 

Hrvatski institut za financije
Put do poslovnog uspjeha
Usavršite svoje znanje u upravljanju projektima