Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo...

Seksali ste se bez zaštite? Ovo je sedam razloga zbog kojih to više nećete ponoviti...

Shutterstock
19.02.2024.
u 00:01

Dug je popis zašto to ne biste trebali raditi

Ako ste se i proteklog vikenda probudili u tuđem krevetu ili u svom krevetu, a pored sebe ugledali neznanca, možda niste koristili zaštitu. "Ne razmišljamo o tome....Sve se dogodilo neplanirano....Sve se razvilo prebrzo....Imali smo kondom, ali je puknuo prije pa... Nismo imali gdje kupiti....Ponekad ljudi jednostavno ne misle na zaštitu.

Dug je popis razloga koje ćete u trenu pronaći kako biste opravdali još jedan nezaštićeni seks.  Ali i dug je popis razloga zašto baš to ne biste trebali raditi.

VEZANI ČLANCI:

Spolno prenosive bolesti: Svuda su oko nas i ne događaju se samo "nekom drugom". Neke od spolno prenosivih bolesti imaju vrlo neugodne simptome, a nezaštićeni seks može vam "donijeti" i virus HPV-a koji uzrokuje rak grliča maternice. Poznata je činjenica da ako imate nezaštićeni seks, kao da ste imali toliko seksualnih partnera koliko ih je imao vaš partner prije vas. A znate li zaista koliko ih je imao i kada je zadnji put provjeravao svoje spolno zdravlje? A sada njegove plave ili zelene oči tako lako padaju u drugi plan...

Trudnoća: "Pa kako nam se to dogodilo, pazili smo..." Niste se zaštitili. Mnoge se žene pouzdaju u planiranju seksualnih odnosa prema plodnim i neplodnim danima. I mnoge se "zeznu" pa se zapitaju: "kako?"

Morate kod ginekologa: Nakon nezaštićenog seksa žene bi trebale na pregled kod ginekologa. Proučavajući i "osluškujući" simptome teško možete biti sigurne jeste li nešto "pokupile". 

GALERIJA: Seksualna edukacija: Ovo je 6 zapanjujućih činjenica o penisu koje vas nisu učili na biologiji! 

1/10

Hitna kontracepcija: Ako niste sigurne u plodne dane i ako sumnjate da bi moglo doći do trudnoće, a za koju niste spremne, ginekolog će vas vjerojatno uputiti po hitnu kontracepciju, odnosno kontracepcijske tablete poznatije kao "za dan poslije".  A za to ćete morati olakšati novčanik za oko 200-njak kuna. 

Tuširanje kao vrsta zaštite:...je neučinkovito. Mnogi misle da će tuširanjem i ispiranjem rodnice odmah nakon seksualnog odnosa spriječiti infekcije. Neke i trudnoću. Ali ne ide to tako. Topla ili čak vruća voda neće spriječiti razvijanje spolno prenosive bolesti kao ni trudnoću. 

..I sapun..: Ni uporaba sapuna ili neke kupke nakon seksualnog odnosa neće "isprati" viruse ili bakterije...

Morate ponavljati pretrage: Ako imate neke simptome koji bi mogli ukazivati na infekciju, a testovi su bili negativni, morat ćete ih ponoviti. Moguće je da testovi budu negativni ponekad, a infekcija je u razvoju. A ako čekate predugo s testiranjima, posljedice mogu biti jako neugodne. 

O ovim stvarima muškarci i žene zapravo razmišljaju tijekom seksa, tvrdi istraživanje! 

Komentara 2

MO
montello
09:36 19.02.2024.

bez zastite nikako

JW
Jim West
08:59 19.02.2024.

Znači, ako si u doživotnom neraskidivom braku već 20 godina i seksaš se samo s bračnim partnerom, svejedno možeš pokupiti spolne bolesti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije