Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dove fashion.hr

Šekoranja oduševljen art modom, a Nevena Rendelli seksi modelima

I-gle
Foto: marko lukunić/pixsell
1/5
21.03.2010.
u 17:22

Najnagrađivaniji mladi hrvatski dizajner Igor Galaš svoju je novu kolekciju na Dove Fashion.hr-u pokazao još ošamućen od puta u novozelanski grad Dunedine s kojeg se vratio kao prvonagrađeni!

-Dojmila me se razigranost modnog dua I-gle, njihovi dinamični šalovi, teksture, volumeni, pletenina. Posebno mi se dopala jedna originalna haljina Branke Donassy zbog svoje slikovnosti – rekao nam je akademski slikar Saša Šekoranja sinoć nakon završetka Dove Fashion.hr-a u Muzeju suvremene umjetnosti.

 

Erotizirane štikle

 

Drukčijeg je modnog ukusa voditeljica Nevena Rendelli čiju su modnu senzualnost zadovoljili dizajnerica Ivana Barač i njeni seksepilni prozirni crni modeli. Ivana Barač većinu je svojih modela izradila od elastične crne tkanine za grudnjake i steznike. Uzbudljivo ih je dograđivala manjim komadima, a erotizirala vrtoglavim štiklama i kožom. Bliža seksepilu negoli art modi, Ivana se ipak dobro uklopila u večer u kojoj je dominirao upravo umjetnički modni izričaj.

 

Slikovnost koju je slikar Šekoranja uočio u Branke Donassy potječe od njemačko-francuskog slikara Hansa Hartunga kojim se Branka nadahnula! Uz Hartunga važan oblikovni poticaj bile su joj i skulpture Henryja Moorea koje su dizajnericu potaknule na oblikovanje modela čije plohe odstoje od tijela dajući prostorne oblike naoko nezavisne od arhitekture tijela. Čini se da je Donassy ovaj put načinila više modela za svoje mlađe poklonike!

 

Dio modela njenog puno mlađeg kolege Igora Galaša također se oslanja na sliku otisnutu na tekstil s motivom drveća koje Galaša zadivljuje zbog svoje izdržljivosti u nemilosrdnoj prirodi. Galaš i dalje plete svoje divovske, ali meke veste, haljine, duge prsluke, ovratnike u kojima glava stoji kao u gnijezdu. No, lijepo ih sada spaja u snažnu cjelinu s krojenim dijelovima od upečatljivih tehno tkanina.

 

Koloristička ‘točka na i’

 

I-gle su svoju kolekciju okupale u zvuku Henryja Purcella kojem su na radost publike dodale Rossinija. Činilo se da su valoviti oblici modela krojeni po nekoj vijugavoj glazbenoj niti. Koloristička “točka na i” bile su UN cipele nizozemskog arhitekta Rema Koolhaasa. Tko voli I-gle, voljet će ih još više. A takvi uglavnom dolaze iz kruga hrvatskih intelektualaca ili ljubitelja mode ukusa zahtjevnijeg od onog koji se zadovoljava masovnom, trendovskom modnom ponudom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije