Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne možemo joj odoljeti

2 u 1: Recept za savršenu focacciu u brzoj i sporoj varijanti – konačan razultat u oba slučaja je bez greške!

Tatjana Miletić/MyTastyPot
31.08.2022.
u 11:10

Uz brzi recept svoju omiljenu talijansku "pogaču" možete pripremiti ujutro prije odlaska na posao i za užinu uživati u savršenim zalogajima. Dugačka varijanta recepta rezervirana je za lijene vikende, kad obožavate mijesiti tijesto i uživati u svim fazama njegovog nastajanja.

Od silnih recepata za focacciu koje smo dosad isprobali mogla bi se napraviti knjižica, a ovaj nam je prirastao srcu odmah. Nije ni čudo jer gastroblogerica Tatjana Miletić dala si je truda i bezbroj puta isprobala prije nego je bila zadovoljna s konačnim rezultatom

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Focaccia

Sastojci:

400 g brašna

6 g svježeg kvasca

250 ml mlake vode

20 ml maslinova ulja

ravna žličica soli

Za premaz:

100 ml vode

100 ml maslinova ulja

1/2 žličice soli

Za nadjev:

2 grančice ružmarina

4 cherry rajčice

krupna morska sol

Priprema:

U mlakoj vodi razmrvite kvasac i razmutite ga. Brašnu dodajte razmućeni kvasac, maslinovo ulje i sol i dobro sve sjedinite u mekano tijesto. Za premaz sjedinite ulje, vodu i sol.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Kraća verzija:

Kad ste umijesili tijesto prekrijte ga folijom i držite na toplom ili u lagano zagrijanoj pećnici na pari 30 minuta. Zatim ga razvucite po dobro nauljenom limu za pečenje, prebacite ga 2 puta i ponovo razvucite. Tako razvučeno tijesto prekrijte ponovo folijom i držite na toplom još 30 minuta. Kada ga izvadite iz pećnice, pričekajte još desetak minuta i prstima sve dobro izbodite prstima. Premažite mješavinom ulja i vode, ugurajte ružmarin i cherry rajčice koji ste presjekli na četvrtine i pospite morskom solju. Focacciu stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite oko 30 minuta na 210-220 stupnjeva.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Duža verzija:

Zamijesite tijesto, prebacite ga u lim za pečenje, razvucite, presavijete 2 puta, ponovo razvucite, prekrijte folijom i stavite u hladnjak preko noći. Kad ga izvadite, pustite da odmori 20 minuta, izbodite ga prstima što više, premažite i ostavite još 10 minuta da odmori. Ubacite ružmarin i cherry rajčice pa pospite morskom solju. Focacciu premjestite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite oko 30 miuta na 210-220 stupnjeva. Gotovu focacciu prebacite na rešetku da se malo prohladi i navalite! 

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije