Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska realnost

Samo 9% Hrvata 'preživjelo' bi s ušteđevinom do 6 mjeseci nakon gubitka posla

vrijeme
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
23.12.2014.
u 21:58

Istraživanje koje se nad tisuću i pet stotina ispitanika provelo tijekom prosinca 2014. godine pokazuje da tek 55 posto Hrvata ima dovoljno energije tijekom svojeg prosječnog dana.

Tvornica istraživanja, neovisna agencija za istraživanje i analiziranje tržišta i javnih mišljenja, tijekom prosinca je provela opsežno ispitivanje javnog mnijenja o odnosima hrvatskih građana prema svome tijelu, duhu te osobnim financijama.

Cilj je bio utvrditi koliki je broj građana zadovoljan načinom na koji živi te vidjeti gdje su Hrvati najzadovoljniji, a gdje najnezadovoljniji.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ilustracija, Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Analiza je pokazala da smo najviše zadovoljni svojim odnosima u obitelji, u vezama te s prijateljima. Čak 84 posto građana osjeća da je dio obitelji koja ih cijeni. Jednaki postotak građana koji su u vezi osjeća da je u vezi s partnerom koji ih cijeni. Istovremeno samo 50 posto nas vjeruje da radi ili surađuje s ljudima kojima može vjerovati.

Iako nezadovoljni količinom energije te fizičkom spremom nezadovoljniji smo osobnim financijama. Samo 21 posto Hrvata misli da novac koji trenutno zarađuje zadovoljava njihove potrebe. Jedan od pet zaposlenih građana vjeruje da bi lako našlo posao da ostane bez radnog mjesta. Što se tiče tekućeg računa, 19 posto građana je zadovoljno kada provjerava stanje svog tekućeg računa.

Na pitanje koliko bi mogli normalno živjeti od ušteđevine da ostanu bez posla, 54 posto građana izjavilo je da nema ušteđevine, 23 posto bi preživjelo do 3 mjeseca, a 9 posto do 6 mjeseci. Do godine dana normalnog života imalo bi manje od 8 posto, a više od godine dana 6 posto građana.

Najveća prepreka za veću radost i sreću u 2014. godini građanima je bio nedostatak novca. Na pitanje što misle da mogu promijeniti da žive kvalitetnije i sretnije u 2015. godini više od polovine građana je izjavilo – živjeti zdravije i odgovornije.

>>'Neki odbiju raditi za 2500 kuna jer im je bolje biti na socijali'

>>Zamijećen kao stylish dečko pa posao maneken i snimio editorijal za Ivicu Klarića

Komentara 3

ĆA
ćaćaća
22:11 23.12.2014.

oni koji ne rade više od 6 mjes neka se učlane u hns i problem rješen..

LU
lukabulic
10:42 25.12.2014.

prodali su nam srbnioji i jezik i pismo još samo čekamo ćirilicu i postajemo zapadna srbnija-

OB
Objektivno...
09:47 25.12.2014.

djeca nekih sudaca do promocije već potpišu dva ugovora o radu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije