Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zablude

Salo se ipak ne može pretvoriti u mišiće

'13.07.2010..  Zagreb-Vje\\u009Ebe izvodi prof. Jelena Vucetic iz Medical Yoga Centra. Vjezba 12. Photo: Boris Scitar/PIXSELL'
'Boris Scitar/PIXSELL'
02.08.2010.
u 09:00

Treningom ćete dobiti jače mišiće, no uz isti trening od sala nećete dobiti ništa – salo ostaje salo.

Upravo je današnju vježbu joge japanska televizijska voditeljica Fumiko Shiga u emisiji “Živjeti zdravo“ ocijenila izvrsnom za mršavljenje: “Idemo salo s trbuha pretvoriti u mišiće!“ Lijepo je to sročila, no to baš i nema veze s istinom. Kineziolog dr. Ephraim Marwin objašnjava ovu pogrešku na primjeru elektrolize:

– Pustite li struju kroz pročišćeni boksit, dobit ćete aluminij. Pustite li je kroz pijesak, nećete dobiti ništa osim možda povelikog računa za struju. Isto je s mišićima i salom. Treningom ćete dobiti jače mišiće, no uz isti trening od sala nećete dobiti ništa – salo ostaje salo.

Naravno, uz pojačani trening masno tkivo će sagorijevati, ali se neće pretvoriti ni u što, a reklamni slogani za čarobne vježbe koje “učvršćuju mišiće stražnjice“ najčešće prešućuju kako je za to potreban vrlo intenzivan trening uz reduciranu prehranu.

Ipak, Fumiko Shiga u osnovi nije varala svoje gledatelje. Ta vježba pridonosi boljoj liniji jer poboljšava probavu te potiče optimalnu inervaciju i cirkulaciju u abdomenu.

Ključne riječi

Komentara 5

ŠI
Šiljka
12:41 02.08.2010.

Svaki umjereni oblik fizičke aktivnosti bar poboljšava cirkulaciju i zateže mišiće, dakle doprinosi ljepšem i zdravijem izgledu, a o psihološkom učinku da se i ne govori.

KO
korisnik05
16:35 02.08.2010.

Tko je ikad rekel da se salo pretvara u mišiće? Ok, znam neke ljude koji su u to uvjereni, al budimo realni...Budale su. Deni malo svinjske masti na tavu i ne znam...peci ju, kuhaj, maži po sebi, kaj god da delaš mast ostaje mast. Može se jedino otopiti, a to je i cilj vježbe. U meso tj. mišiće se nikad neće pretvoriti.

21
21Century
17:00 02.08.2010.

Valjda su i zene procitale ovaj teks. :/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije