Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Šalica za kavu - bitan element vrhunskog uživanja u espressu

Julius Meinl
PR
Autor
PR članak
31.08.2012.
u 08:30

Zagreb i Hrvatska će 1. rujna 2012. na glavnom zagrebačkom trgu imati priliku uživo vidjeti najveću, do sada napravljenu, Julius Meinl šalicu

Danas šalica za kavu nije samo posudica iz koje ispijamo svoj omiljeni napitak od kave, već spoj vrhunskog materijala i dizajna bez kojih potpuni užitak nije moguć. U posljednje vrijeme mnoga su istraživanja dokazala da je šalica bitan element vrhunskog uživanja u espressu. Danas se profesionalne šalice izrađuju od visokokvalitetnog porculana koji se peče pri temperaturi od 1350°, a taj materijal jamči dulje održavanje temperature, manju mogućnost oštećenja šalice prilikom rukovanja, te kako će kava u njima imati jedinstven okus puno dulje vrijeme nego u uobičajenim šalicama.

„Ponekad trebate okrenuti svijet naglavačke da biste izmislili nešto novo....“. Vođen tom idejom, jedan od najpoznatijih industrijskih dizajnera na svijetu Matteo Thun kreirao je šalicu Julius Meinl. Napravljena od vrhunskog porculana, njezine crte postaju prepoznatljiv spoj neobičnog i logičnog, tradicionalnog i modernog. U mnogim slučajevima šalica sadrži elemente brenda kao što su boje, logotip i logo, međutim u ovom je njezin oblik inspiriran dijelom loga koji je davne 1924. godine nacrtao Joseph Binder, poznati bečki arhitekt i dizajner.

Okrenut naopačke, poznati fes postaje zanosno tijelo šalice savršene jajolike unutrašnjosti, a njegova kičasta drška pozicionirana je na lijevom dijelu, kako bi u svakom trenutku pobudila potrebu za koncentracijom usmjerenom na srž radnje – uživanje u ispijanju omiljenog napitka.

Zagreb i Hrvatska će 1. rujna 2012. na glavnom zagrebačkom trgu imati priliku uživo vidjeti najveću, do sada napravljenu, Julius Meinl šalicu prilikom postavljanja Guinnessovog rekorda u koju će se uliti najveći cappuccino na svijetu, a sve povodom proslave 150-godišnjice osnutka tvrtke Julius Meinl

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?