Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Djevojčica koja je alergična na vodu

Svaki put kad 18-mjesečna beba dotakne vodu, dobije osip i koža joj pocrveni
12. ožujka 2018. u 09:12 1 komentara 477 prikaza
Mala djevojčica boluje od izuzetno rijetke bolesti
Foto: Thinkstock/ilustracija

Jedna od najrjeđih bolesti je Aquagenic urticaria. Od te bolesti pati manje od 100 ljudi širom svijeta. Djevojčica iz Minnesote, Ivy Lynn Angerman pati od te bolesti, a njena obitelj odlučila je podijeliti njenu priču. 

čitatelj iznio problem 'Moj mali penis uništio mi je život'

Svaki put kad 18-mjesečna beba dotakne vodu, dobije osip i koža joj pocrveni. Independent  piše da samo 15 sekundi provedenih u vodi počinje utjecati na njezinu kožu. Preporučeno je da koristi antihistaminike, mora živjeti u kući s centralnim klimatizacijskim uređajem te moraju koristiti pročišćenu vodu. Doktori malene Ivy još uvijek raspravljaju o tome što je uzrok te reakcije. Problem je u tome što postoji vjerojatnost da se njeno stanje znatno pogorša. Obitelj je pokrenula GoFundMe kampanju kako bi mogli financirati njene medicinske troškove. Do sada su prikupili 32.017 dolara od 50.000 dolara koji su im potrebni. 

Majka je objasnila kako Ivy ne shvaća zašto ne može biti u vodi. Ne shvaća zašto je vrijeme kupanja tako kratko ili zašto je boli dok je u vodi. Također, smije se kupati samo dva puta tjedno i to vrlo kratko. 

Osobna iskaznica nešto ne funkcionira Birokratski apsurd: Obavezno ovo morate znati ako mijenjate osobnu iskaznicu! horoskop koji ste vi? Ovo su najpohlepniji znakovi horoskopa NASA-in plan Asteroid Bennu može pogoditi Zemlju, gađat ćemo ga nuklearkom?

 

 

 

Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici
Nema predaje
Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici: Radila sam kao BioManijak