Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabava nikad ne prestaje

Saalbach - skijaški raj u Austriji

Saalbach
Foto: saalbach.com
1/4
06.12.2013.
u 11:41

Na samo 442 kilometra od Zagreba i 412 kilometara od Rijeke nalazi se združeno skijalište od tri mjesta Saalbacha, Hinterglemma i Leoganga. Na ovom području očekuje vas 200 kilometara sjajno pripremljenih staza i 55 modernih žičara.

Skijalište Saalbach - Hinterglemm austrijski je raj za skijaše smješten u pokrajini Salzburg.

Na samo 442 kilometra od Zagreba i 412 kilometara od Rijeke nalazi se združeno skijalište od tri mjesta Saalbacha, Hinterglemma i Leoganga. Na ovom području očekuje vas 200 kilometara sjajno pripremljenih staza i 55 modernih žičara.

Izrazito duge staze

Skijalište se nalazi na nadmorskoj visini od 1003 metra do 2110 metara.Staze su većinom crvene, no nisu prezahtjevne, a početnici će naći dovoljno laganih staza. Za one malo zahtjevnije postoji 6 crnih staza i nekoliko crvenih na kojima su vožene utrke Svjetskog skijaškog kupa. Saalbach od drugih skijališta odskače izrazito dugim stazama, a neke su duže od 7 kilometara.

Skijašima se nudi neograničeno uživanje u skijaškim stazama bez automobila, jer žičare voze skijaše i snowboardere direktno iz središta mjesta u zračne visine. Rekreativci mogu uživati i u brojnim dodatnim sadržajima kao što su zabavni parkova, pravih trkaćih staza i staza sa hupserima.

Područje zasnježuje više od 400 strojeva za snijeg i to na svim glavnim stazama za spust tako da nema bojazni da ćete platiti skijanje, a snijega na stazama neće biti. Za neumorne skijaše, kojima cijeli dan uživanja na snijegu nije dovoljan, postoji zabavni park na osvijetljenim stazama u Hinterglemmu ili na osvijetljenoj stazi na Schanteiliftu u Leogangu. Oni kojima su sanjke draže mogu u skijaškom cirkusu birati između 5 osvijetljenih staza za sanjkanje.

Sjajna zabava

Sjajnu zabavu garantiraju mnogobrojni barovi na cijelom području, za one koji više vole mir i romantiku, uživat će u noćnim šetnjama uz baklje, romantičnim vožnjama konjskim saonicama ili šetnjama po snijegu.

U glavnoj sezoni (21. prosinca do 6. siječnja i 25. siječnja do 14. ožujka) jednodnevna skijaška karta za odrasle stoji 46 eura, mlade (od 16 do 18 godina) 34,50 eura, a djecu 23 eura. Sedmodnevna skijaška karta za odrasle stoji 248 eura, mlade 186 eura, a djecu 124 eura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije