Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKI-SEZONA

Prva na skijanje idu muška društva

toni cetinski
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
05.12.2013.
u 13:15

Hrvata je na snježnim padinama najmanje u veljači. To je špica sezone za najbogatije

Bilo s tristotinjak kuna u džepu, koliko dostaje za tri noćenja u apartmanu, ili s tisuću-dvije za hotelski krevet, ali za mnoge će Hrvate skijaška sezona početi već ovih dana. Zašto se, pak, na prvo skijanje odlazi u muškom društvu, objašnjava Zagrepčanin D. V.

– Prvi snijeg poseban je gušt, zaljubljenici u snijeg ski-opening čekaju s nestrpljenjem, aranžmani od dvije, tri noći nisu skupi, a to je i prilika da se žene malo odmore od nas, a i mi od njih – kaže naš sugovornik koji otvorenje u Austriji neće propustiti ni ove sezone.

Ide mu odlično

Kao, uostalom, ni Gordan Giriček. Bivši NBA košarkaš skijanje je otkrio prije dvije godine, ide mu odlično, a ski opening neće biti jedini odlazak na snijeg.

– Sada u prosincu na skijanje ću s društvom, kasnije ću na zimovanje voditi kćer, a sigurno ću skijati i na Sljemenu – veseli se Gordan.

Većina hrvatskih građana na skijanje će, pak, obiteljski i čeka školske praznike. U tom siječanjskom tjednu, prema procjenama, na skijanje odlazi od sto do 130 tisuća Hrvata. Brojke se, kažu u domaćim agencijama, neće bitno razlikovati od lanjskih, a tijekom cijele zime mogle bi dosegnuti i okruglih dvjesto tisuća.

– Tako je već nekoliko godina. Sada u sezoni prodamo šest do sedam tisuća aranžmana i još nismo dosegli pretkrizne godine kad smo ih prodavali po osam do deset tisuća – kaže direktor Kompasa Ivan Pukšar.

Većina domaćih skijaša tradicionalno bira austrijska i talijanska skijališta. Pretežu oni koji odsjedaju u jeftinijim apartmanima, gdje se sedam dana može provesti za tri tisuće kuna.

Cijene im nisu bitne

Cijene se prema lani nisu znatnije mijenjale, a za one koji na skijanje odlaze u veljači one i nisu pretjerano bitne. Tada se, u špici, na ski-padinama sreću neki od (naj)bogatijih Hrvata. U agencijama samo kažu da je to maksimalno koja tisuća, a imena, dakako, ne otkrivaju. Skijanjem u top terminu ne žele se pohvaliti ni oni koji imaju dovoljno da mogu na snijeg i onda kad cijena hotelskom aranžmanu, koji je u siječnju 5000 kuna, naraste na deset tisuća. Domaći biznismeni, pa i neke estradne zvijezde, ne žele o tome, ali poduzetnica Sanja Duggan nema tih problema.

– Svakako ću i ove sezone na skijanje, samo još ne znam kada i gdje. Ići ću s društvom i sinom, možda u siječnju, možda u veljači ili u ožujku. Sve je još otvoreno – kaže.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije