Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stilska scena Popularni branič britanskoga Tott enhama na modnoj prekretnici

Sa zapuštenom bradom Vedran Ćorluka je ženama manje seksepilan

Vedran Ćorluka
Pixsell
23.02.2010.
u 18:53

Mnoga su slavna muška lica bila bradata bar u jednom dijelu svoje biografije, no taj imidž više nije u modi. I sam je David Beckham izjavio da je puštanje brade bila glupost.

Prije manje od godinu dana, s internetskih nas je portala i novinskih stranica gledalo mladenačko, svježe obrijano lice Vedrana Ćorluke. Uokvireno klasično ošišanom, gustom crnom kosom, sa zaliscima koji su korigirali blago istaknute ušne školjke, lice je popularnog braniča Tottenhama postalo toliko popularno da se na forumu mogla naći nevjerojatna tvrdnja: Goran Višnjić izgleda kao Vedran Ćorluka. Samo je jedan web-forumaš napisao: – Pa valjda obrnuto! Ćorluka izgleda kao Višnjić. No popularnost je okrugla poput lopte i kotrlja se sad na jednu, sad na drugu stranu. Pa sad Višnjić i Ćorluka po ljepoti stoje uz bok.

Je li bradurina u modi?

Nisu, dakako, britanski Sun, Mirror, Times ili Guardian superlativima ocjenjivali Ćorlukinu ljepotu, nego ljepotu njegove igre. No, kako se sada čini, i neće jer je Ćorluka neočekivano osvanuo kao najbradatije stvorenje među sportašima!

To dakako ne znači da je ljepši bio kao golobrad mladac s nekom vrstom moderne fudbalerke. No šuma dlaka koje neuredno prekrivaju Ćorlukino lice navodi na kojekakve komentare. I pitanja poput: je li takva brada možda u modi? E, pa nije!

Mnoga su popularna i slavna muška lica bila bradata, bar u jednom dijelu svoje biografije. Vidimo ih po fotoarhivama koje se pomno čuvaju premda bi ih vlasnici brade najradije zauvijek uništili.

Darwinova modna vrsta

Izbrijano lice izgleda kulturnije i svježije. Ali svatko ima pravo na svoju bradatu masku, ne samo da bi, na primjer pokrili nezreli baby face izgled, što je najčešće tako. No Ćorlukino je lice muževno i kad je golo.

A kad uredi bradu, Ćorluka konkurira i Hughu Jackmanu, muževnome akteru filma “Australia” koji nije očarao samo Nicole Kidman kao svoj filmski lik. Proglašen je muškarcem godine, skupa s bradom, a možda baš zbog nje. Brade.

I Brad Pitt s bradom ubire modne bodove. I David Beckham vječnom je dvodnevnom bradom slamao srca. No kad je poput amiša pustio “kosurinu” po licu i vratu, digla se hajka po medijima: nisu ga željeli takvog! I sam je David izjavio da je to bila glupost.

Sad se naša nogometna zvijezda Vedran Ćorluka ponaša kao da mu je umro frizer. Doduše, mogao bi se neopaženo umiješati među brazilske nogometaše koji također prečesto zaobilaze frizeraj. Možda mu to i jest cilj. Osim ako mu starogrčki junaci, stari Darwin ili Sigmund Freud nisu postali modni uzori...

A jesu li “moderni” bradati muškarci seksepilniji ženama? E, pa našim domaćima nisu. Sve naše sugovornice ipak se odlučuju za golobrada zavodnika jer im tako muškarac izgleda urednije, premda...

 – Ne može se generalizirati što je bolje jer brada je kao i kosa: nekome stoji kratka frizura, a nekome ne – diplomatski je odgovorila voditeljica Barbara Kolar pa dodala:

 – Prije nisam mogla brkove vidjeti ni nacrtane, a sad mi je nekako i Burt Reynolds zgodan – kaže. Ali na kraju joj se i George Clooney sviđa, ali bez brade, o Bradu Pittu da i ne govori. Pa iako sumnja da baš njih dvojica često jedu juhu s rezancima, kad pomisli na bradu, uz nju veže i ostatke hrane u njoj, a to nije seksi! 

Komentara 2

OB
-obrisani-
07:45 24.02.2010.

Brada.... do koljena....

RE
real
07:24 24.02.2010.

bradu drze medijske licnosti nakon plasticne kirurgije kako je prikrili..inace odrzavanje brade je zahtjevno... velika brada je pogodna za uzgoj raznih insekata... mozda i zohara..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije