Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presretni su

Rodila je petorke, a onda je zaboravila popiti pilulu: ‘Godinu dana nakon ponovno sam zatrudnjela sa 6. djetetom!’

Facebook/ haylee.malley
15.03.2024.
u 13:30

Budući da pati od sindroma policističnih jajnika sa simptomima koji uključuju neredovite menstrualne cikluse, nije se zabrinula što joj mjesečnica nije došla

Mama Haylee Ladner koja je prošle godine rodila petorke otkrila je da će i šestu dočekati ​​u dobi od 27 godina. Naime, Haylee je zaboravila uzeti kontracepcijsku pilulu usred kaosa oko pet beba, zbog čega je zatrudnjela sa šestim djetetom samo godinu dana nakon što je rodila petorke, piše The Sun.

Mama iz Mississippija priznala je da je zaboravila popiti tabletu na jedan dan. Budući da pati od sindroma policističnih jajnika (PCOS) sa simptomima koji uključuju neredovite menstrualne cikluse, nije se uznemirila kada je mjesec dana prije izostala mjesečnica.

VEZANI ČLANCI:

"Nismo pokušavali, a ja sam bila na kontracepciji", rekla je za Today. No Haylee je odlučila napraviti test za trudnoću iz predostrožnosti i saznala je da čeka svoje šesto dijete samo godinu dana nakon što je rodila pet beba.

Haylee i suprug Shawn dobili su svoje petorke, Adalyn, Everleigh, Malley, Magnoliju i Jakea, u veljači 2023. Troje djece hospitalizirano je u prosincu zbog upale pluća, za koju Haylee misli da je možda nastala kad je zaboravila uzeti kontracepciju jer je bila razumljivo zaokupljena. Iako je Haylee imala simptome trudnoće, o njima nije razmišljala. "Kao prvo, bila sam jako, jako umorna, ali pretpostavila sam da je to samo zato što imam petero djece! Naravno da sam umorna. Pa sam to samo pripisala tome", objasnila je.

Par je nakon još nekoliko pretraga otišao na prvi ultrazvuk gdje je potvrđeno da će u srpnju ove godine Haylee roditi djevojčicu. Iako ih je ta vijest oduševila, par kaže da će im ovo sigurno biti posljednje dijete. "Mislili smo da smo potpuno gotovi, ali bili smo jako sretni i zadovoljni ovim slatkim iznenađenjem. No, ovo će biti naše posljednje dijete, pa planiramo poduzeti dodatne mjere opreza. U početku je bilo zastrašujuće, jer će biti tako blizu u godinama, ali ako mogu podnijeti pet, mogu podnijeti i šest", dodala je.

Tvrdi kako njihove petorke, četiri djevojčice i jedan dječak, odlično napreduju. "Stalno se smiju i osmjehuju jedno drugome, a mi samo sjedimo i pitamo se o čemu to pričaju", dodala je. Haylee i Shawn vjenčali su se još 2019. i oduvijek su znali da su željeli veliku obitelj, barem četvero djece.

No, sindrom policističnih jajnika joj je otežavao iznošenje trudnoće i nažalost imala je dva spontana pobačaja. Mama je bila prestravljena da možda neće moći zatrudnjeti pa se okrenula intrauterinoj inseminaciji (IUI) kako bi zatrudnjela.  Postupak je vrsta umjetne oplodnje koja uključuje stavljanje spermija u maternicu otprilike u trenutku kada jajnik otpusti jednu ili više jajnih stanica. Šanse za začeće petorki prirodnim putem su jedan prema 60 milijuna, ali s reproduktivnom tehnologijom ta se mogućnost penje do šest prema 10 000, prema izvješćima.

Beba rođena u avionu iznad Tihog oceana - mama nije znala da je trudna!

Komentara 1

MO
montello
09:25 16.03.2024.

velika familija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije