Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
puding od kruha

RECEPT DANA Nemojte bacati stari kruh: Napravite brz i jednostavan desert koji će svi obožavati

shutterstock
28.11.2023.
u 10:30

Super je i kao doručak, a obožavat će ga svi - posebno djeca.

Puding od kruha tradicionalno je englesko jelo koje je odlično pripremiti kada se želite malo zasladiti, a nemate puno namirnica kod kuće, ili kada imate previše starog kruha koji je šteta bacati. Za pripremu vam treba svega pet minuta, ako ne računamo tijek pečenja, ali i s njim je vrlo brzo gotov, a može se jesti dok je još topli. Super je i kao doručak, a obožavat će ga svi - posebno djeca.

Sastojci:

  • Stari kruh ili tost, cijeli
  • 250 ml mlijeka
  • 50 g šećera
  • 2 jaja
  • Vanilin šećer
  • Cimet 
  • Limunova korica
  • Grožđice
  • Komadići bijele ili crne čokolade po želji

VEZANI ČLANCI: 

Priprema:

Upalite pećnicu na 170 °C. Kruh natrgajte na manje komadiće i stavite ga u posudu za pečenje koju ste prethodno namazali maslacem - super je ako koristite onaj s aromom vanilije. 

U jednoj posudi umutite jaja, šećer, cimet, vanilin šećer, limunovu koricu. Dodajte mlijeko i opet promiješajte. Na kraju dodajte grožđice.

Prelijte smjesu preko kruha i dodajte komadiće čokolade na vrh. Pecite 20-35 minuta, ovisno o jačini pećnice, dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Ako ga jedete toplog, uzmite malo sladoleda od vanilije sa strane.

Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega:

 

Komentara 1

DE
Dex
21:34 30.11.2023.

ne bacamo jkruh jer ga ni ne ostane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije