Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mljac!

RECEPT DANA Jede vam se slatko, ali ste na dijeti? Isprobajte ovu preukusnu zdravu poslasticu!

Shutterstock
10.01.2024.
u 12:30

Sastoji se od mrkve i zobenih pahuljica i vrlo je sočno

Ako ste se zaželjeli slatkoga, ali ste si nakon blagdana obećali da nećete jesti nezdravu hranu, onda je ovo savršen recept za vas. Naime, radi se o sočnom kolaču od mrkve i zobenih pahuljica kojeg ćete pripremiti brzo i jednostavno.  Recept je na Instagram profilu podijelila korisnica @sweetsandbeauty, a oduševio je mnoge. 

Mrkva je bogata kalijem, kalcijem, magnezijem, vlaknima, vitaminom C i folnom kiselinom te ima visoku koncentraciju beta karotena koji pozitivno djeluje na nokte i kosu, kao veliku količinu antioksidansa, pa sprječava starenje. Zobene su pahuljice pak bogate željezom, vlaknima, kalcijem, magnezijem i cinkom, a sadrže i vitamine: B1, B2, D, A i E, kao i visoku koncentraciju šest od osam esencijalnih aminokiselina. Upravo zato isprobajte ovaj recept već danas! 

VEZANI ČLANCI:

Sastojci: 

  • 3 jaja
  • 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

  • 150 g ribane mrkve

  • 250 g zobenih pahuljica

  • 120 g smeđeg šećera

  • 1 žličica mljevenog cimeta

  • 15 g kvasca

  • malo grožđica

  • malo zobenih pahuljica

Priprema: Prije početka pripreme recepta zagrijte pećnicu na 180ºC. Izmiješajte 3 jaja i smeđi šećera u zdjeli uz pomoć pjenjače ili miksera dok jaja ne udvostruče volumen i postanu bjelkasta. Zatim dodajte ulje i naribanu mrkvu. Nastavite miješati tako da se dobro sjedine. Sljedeći korak je dodavanje zobenih pahuljica, brašna, kvasca i cimeta u prahu. Nastaviti miksati da se dobije homogena masa.

Kalup namažite uljem i stavite malo brašna da se ne lijepi ili ga obložite papirom za pečenje. Ulijte tijesto u kalup i pripazite da uklonite mjehuriće zraka. Prije nego kolač stavite u pećnicu, na vrh stavite grožđice i zobene pahuljice. Kako grožđice ne bi otišle na dno kalupa je da ih malo pobrašnite prije nego ih stavite na vrh. Stavite kalup u zagrijanu pećnicu i neka se peče oko 30-40 minuta na 180ºC.

Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega! 

Komentara 2

NI
niko63
17:30 10.01.2024.

Ovaj kolač s toliko šećera i zobenih pahuljica se nikako ne može zvati zdrava poslastica.

JO
jocoudriga
13:17 10.01.2024.

Šećer stvara ovisnost kao i kokain. Upitajte se koliko štete čini vašem tijelu, a šteta je ogromna! Šećer vam ne treba!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije