Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gotov za 30 minuta!

RECEPT DANA Brzinska poslastica bez pečenja: Griz kolač od kokosa i čokolade

@natalija_mysticcakes
17.04.2025.
u 09:30

Za sve ljubitelje čokolade i kokosa - savršena brzinska poslastica bez pečenja.

Dok nam stižu tropske vrućine, ovaj griz kolač od kokosa i čokolade bez pečenja mogao bi postati vaš novi ljetni favorit! Kremast, lagan i osvježavajuć, gotov je za samo 30 minuta – bez pećnice i miksera! Ako ste kao dijete obožavali griz na mlijeku, ovaj kolač će vas oduševiti. Osvježavajuć je kao sladoled, ali još kremastiji – pravi ljetni hit! Recept je podijelila food blogerica @natalija_mysticcakes. Uživajte! 

Sastojci: 

Za podlogu:

  • 150–200 g petit keksa

Krema od kokosa:

  • 1 l mlijeka
  • 150 g šećera
  • 1 žličica arome vanilije
  • 180 g pšeničnog griza
  • 150 g maslaca
  • 120 g kokosa

Čokoladna krema:

  • 800 ml mlijeka
  • 2 pudinga od čokolade
  • 100 g šećera
  • 2 žlice kakaa
  • 100 g čokolade za kuhanje

Za posipanje:

  • kokos

Priprema: Posložite petit kekse na dno dubljeg pleha (30×20 cm). Ne trebate ih močiti – toplina fila će ih dovoljno omekšati. U loncu zagrijte mlijeko, šećer i vanilin aromu do vrenja. Maknite s vatre, pa uz stalno miješanje postepeno dodajte griz kako biste izbjegli grudice. Vratite lonac na srednju vatru i kuhajte oko 5 minuta, dok se ne zgusne. Maknite s vatre i odmah dodajte maslac. Miješajte dok se ne otopi, zatim umiješajte kokos. Vruću kremu ravnomjerno rasporedite preko keksa. Poravnajte i pustite da se hladi na sobnoj temperaturi dok pripremate čokoladni sloj.

Puding razmutite u malo mlijeka. Ostatak mlijeka, šećer, kakao i izlomljenu čokoladu zagrijavajte na srednje jakoj vatri dok se sve ne otopi. Ulijte puding smjesu u tankom mlazu, neprestano miješajući žicom. Kuhajte nekoliko minuta dok se ne zgusne. Vruću kremu odmah prelijte preko sloja s grizom. Brzo poravnajte špatulom i pospite kokosom po vrhu. Kolač prvo ohladite na sobnoj temperaturi, zatim je prebacite u hladnjak na nekoliko sati (najbolje preko noći). Narežite na kocke i poslužite – užitak je zagarantiran!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije

Kupnja

Pretplata