Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tradicija

Radost u novom ruhu i ove godine nastavlja donositi veselje đacima

radost
VL
30.08.2013.
u 11:28

Prvi književni časopis za djecu Radost izlazi pune 63 godine

Groznica predškolske večeri ove godine, čini se, nije zaobišla ni redakciju Večernjeg lista premda u njoj uglavnom sjede ljudi koji su davno napustili školske klupe.

Ako su mislili da je to bilo zauvijek, prevarili su se, jer zahvaljujući novom članu naše redakcije, večernjakovci se vraćaju u školu.

RADOST U VEČERNJEM

Nakon što je pune 63 godine prvi književni časopis za djecu Radost, pod okriljem izdavačke kuće Naša djeca, odgojio brojne generacije mladih ljubitelja književnosti i likovne umjetnosti – baš kao što to biva u jednoj od pjesama ili priča objavljenih na njegovim stranicama – Radost kreće u novu životnu pustolovinu. Da bi putem stekao još više vjernih prijatelja, pobrinut će se Večernji list.

BROJKE KOJE 
POBUĐUJU 
ZAVIST

Rječnikom izdavačkog marketinga, časopis Radost može se pohvaliti prestižnim titulama za kojima teži svaki nakladnik. Godinama je bio bestseler, tiskan u nedostižnim nakladama, a danas nosi zavidnu titulu najdugovječnijeg časopisa za djecu na hrvatskom tržištu. Više od pola stoljeća kontinuiranog izlaženja, milijuni vjernih čitatelja, generacije školske djece – među kojima ima onih koji s radošću svojim unucima kupuju isti onaj časopis koji je i njima uljepšavao školske dane – takav životopis doista izaziva divljenje.

USPJEH S POKRIĆEM

Časopis Radost oduvijek je bio pravi rasadnik visokokvalitetnih i vrijednih književnih tekstova i likovnih ostvarenja. U njemu su svoja literarna ostvarenja objavljivala i još objavljuju neka od najvećih imena književnosti za djecu, poput Zvonimira Baloga, Dobriše Cesarića, Gustava Krkleca, Nade Iveljić, Sanje Pilić… Na njegovim stranicama mogu se vidjeti ilustracije najboljih hrvatskih ilustratora, među kojima ima onih koji su postigli zavidan uspjeh u europskim i svjetskim razmjerima. To je mjesto gdje djeca nauče voljeti umjetnost, ali i gdje se, zahvaljujući drugim vrijednim sadržajima – poput tekstova iz raznih znanstvenih područja, dobrih stripova, enigmatskih i zabavnih stranica – potiče njihova znatiželja, kritičko razmišljanje i razumijevanje svijeta koji ih okružuje.

RADOST ZA BUDUĆNOST


I ove školske godine pozivamo vas da se s radošću pridružite našoj veseloj i uzbudljivoj avanturi. Sklopite oči na trenutak i prisjetite se koji su vam trenuci iz školskih dana ostali u najljepšem sjećanju. Visoko na ljestvici naći će se onaj slatki osjećaj iščekivanja i uzbuđenja kada učiteljica napokon uđe u razred noseći pod rukom paket ravno iz tiskare pristigle Radosti. Negdje, putem, zaboravimo na ta mala veselja koja život znače. Priuštimo našoj djeci i unucima da i oni stvaraju svoje uspomene. Neka Radost ostane i na novi način postane sinonim za najljepša sjećanja iz školskih klupa!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije