Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RECEPT ZA BOLJI ODNOS

Psiholozi otkrili trikove kojima ćete produbiti i poboljšati vezu s partnerom

Shutterstock
28.06.2022.
u 16:30

Kako biste doživjeli značajnu intimnost u romantičnim vezama, prvo morate steći detaljno znanje i razumijevanje, kako sebe, tako i svog partnera

Sve veze prolaze kroz svoje uspone i padove, a većini ljudi nije baš lako dugo zadržati početni osjećaj sreće iz perioda zaljubljenosti. Ipak, postoje neke psihološke strategije koje vam mogu pomoći da duže zadržite osjećaj zadovoljstva u vezi i produbite intimnost i ljubav sa svojim partnerom. 

Kako biste doživjeli pravi intimnost u romantičnim vezama prvo morate steći detaljno znanje i razumijevanje, kako sebe, tako i svog partnera. Ako vas neki uobičajeni problemi u komunikaciji sprječavaju da ostvarite odnos kakav želite, vježbe svjesnosti izvrstan su način da pronađete unutarnji mir, a istovremeno poboljšate svoju emocionalnu vezu s partnerom, piše Your Tango

Vaš horoskopski znak otkriva kakvi ste u vezama

1/12

Napravite pauzu tijekom sukoba 

Usporavanje interakcije u trenu svađe s partnerom pomoći će vam da prepoznate svoje okidače i unesete više pažnje i svjesnosti u svoje odgovore. Primjerice, kada se svađate, recite partneru da trebate trenutak da razmislite o nečemu što je upravo rekao. Nekada je bolje dati promišljeni odgovor, nego brzi. 

Meditirajte 

Čak i ako već imate redovitu praksu meditacije, možda je vrijeme da se udubite u nju na dubljoj razini. Istraživanja pokazuju da se naš mozak i neuronske mreže mogu značajno promijeniti s medijacijom. Ovo novo neuronsko programiranje može pomoći u smirivanju vašeg limbičkog sustava, koji upravlja ponašanjem i emocionalnim odgovorima, tako da možete svjesnije reagirati na svog partnera. 

Vizualizirajte svoje ciljeve u vezi

Vizualizirajući idealne interakcije, možete doći duboko u dodir sa samim sobom. Zapitajte se tko želite biti u vezi i kako možete dati najbolje od sebe u svakoj interakciji sa svojim partnerom. Ova vježba vam može pomoći da stupite u kontakt sa sobom i svojim ljubavnim namjerama. Za sretnu vezu važno je definirati sebe, a ne biti u reaktivnom modu i dopustiti da tuđi postupci diktiraju vaše. 

Zabilježite svoja iskustva s partnerom

Vođenje dnevnika može biti produktivna vježba u preispitivanju i usporavanju prethodne interakcije u vašoj vezi. Pisanje o tome što se dogodilo omogućuje vam da pregledate scenu, trenutak po trenutak i zapitate se što vam se tada događalo. Istražite što ste osjećali i o čemu ste razmišljali jer sve to nudi tragove koji mogu pomoći da prepoznate i oslobodite svoje emocionalne okidače. To vam može pomoći da ostanete usredotočeni  i sretni dok prolazite kroz prepreke u vezi. 

Psiholozi otkrili kako se manje svađati s partnerom: Pomaže i odvojeno spavanje! 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije